Suomen MM-avaus Tshekkiä vastaan klo 17 - "Fokus pitää säilyä"

Suomen salibandynaisten MM-kisat alkavat tänään klo 17 ottelulla Tshekkiä vastaan. Ottelu näkyy suorana YLE TV2:ssa alkaen 16:55.

– Joukkueessa on äärimmäisen hyvä tunnelma. Siihen ollaan paljon panostettu, jopa hieman riskillä kun Dubain-viimeistelyleirillä jätettiin mailat kotiin ja keskityttiin ilmapiirin luomiseen, kertoo päävalmentaja Lasse Kurronen.

– Nyt on sellainen tunne, että se kannatti. Ryhmästä huokuu positiivisuus ja itseluottamus, kun illalla tehtiin vielä hiukan ryhmätöitä. Ja myös sopivasti jännitystä. Se on ihan luonnollista kun mukana on seitsemän ensikertalaista.

MM2017-turnaus käynnistyi perjantaina, mutta Suomella ei vielä ollut ohjelmassa ottelua, vaan viimeistelyharjoitus.

– Päätavoite oli vain ottaa tuntumaa pallon. Yhdessä on viimeksi pelattu marraskuussa EFT-turnauksessa. Lisäksi hiukan erikois- ja kääntötilanteita käytiin lävitse. Napakka kolmevarttinen riitti.

Suomen kokoonpanosta puuttuvat Minna Kallio ja Oona Kauppi terveydellisten syiden vuoksi. Heidän tilallaan nähdään Sanni Nieminen ja Jenna Saario. Torjuntavastuussa on Tiltu Siltanen.

– Minnan ja Oonan tilanne näyttää jo paremmalta ja toiveissa on, että he ovat pelikunnossa huomenna. Alkusarjassa ei kuitenkaan riskejä lähdetä ottamaan, Kurronen muistuttaa.

Suomi on suoriutunut Tshekkiä vastaan hyvin ja on suosikki tänäänkin. Samalla Tshekki on kuitenkin se maa, joka voi aiheuttaa Suomelle eniten ongelmia lohkovaiheessa. Reilu vuosi sitten Shaffhausenissa tshekittäret olivat vahvempia luvuin 4-3 ja viime MM-kisojen välierässä Suomi sai tehdä täyden työn pitääkseen heidät takanaan.

– Pallon kanssa pitää olla kärsivällinen ja huolellinen. Tshekin vahva ase on, että se karvaa ja puolustaa tiiviisti sekä iskee vastaan. Turhat pallosta luopumiset pitää jättää pois. Sitten kun puolustuksen murron paikka tulee, pitää aistien olla hereillä ja käyttää tilanteet, koska saumoja ei tule joka vaihdossa, päävalmentaja tietää.

Pelin kuva tulleekin olemaan se, että Suomi pitää palloa ja Tshekki kyttää iskun paikkojaan. Pelaajamateriaalin leveys ei ole Suomen tasoa, mutta Ruotsissa pelaava Eliska Krupnova, samoin kuin SB-Pron Denisa Ratajova ovat osoittaneet pärjäävänsä kovissakin tilanteissa.

– He osaavat maaleja tehdä, jos paikkansa saavat. Se nähtiin edellisessä tappio-ottelussamme, vaikka pallonhallinta oli meillä. Tästä ei saa hämääntyä ja tuudittautua liian hyvään tunteeseen. Tämäkin on käyty läpi joukkueen kanssa. Uskon, että kun fokus säilyy koko 60 minuuttia, niin pärjätään kyllä.

Lue myös: Näin seuraat Suomen MM-taivalta.
 
Suomen avauskentälliset
Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko
Sanni Nieminen – Hanna Sipiläinen

Kristiina Kauppila – Katri Luomaniemi – Karoliina Kujala
Elina Kujala – Laura Manninen

Veera Kauppi – Mira Wickman – Jenna Saario
Mia Karjalainen – My Kippilä

Maalissa Tiltu Siltanen.

Vaihdossa: Silja Eskelinen ja Noora Vuorela (mv).

Jaa artikkeli