Suomen miehet ratkaisivat kolmannessa erässä – Sveitsi taipui 7-4 (katso maalikooste)

Aaro Astala, Justus Kainulainen ja Joona Rantala nousivat tehomiehiksi, kun Suomen miesten maajoukkue avasi EFT-viikonloppunsa kaatamalla Sveitsin kolmannen erän rynnistyksellä 7-4. Vielä toisessa erässä Suomi oli ollut tappiolla 2-4.

Ottelun avausmaalin taituroi perille rangaistuslaukauksesta Suomen Joona Rantala, mutta sitten pohjusti Suomen oman alueen harhasyöttö vastustajalle tasoituksen. Erän lopulla tunnelma tiivistyi Sveitsin saadessa vuorostaan rangaistuslaukauksen ja Otto Lehkosuon samassa yhteydessä kahden minuutin jäähyn. Oskari Fälden pysyi pantterimaisesti loppuun saakka Paolo Riedin harhautuksen edessä, ja kohta kaksikko Aaro Astala – Justus Kainulainen viimeisteli Suomelle alivoimalla johdon. Vielä saman jäähyn aikana napautti kuitenkin Manuel Maurer luukulta pelin taas tasoihin.

Toisen erän alussa Suomella oli hyvä paine ensin ylivoimalla ja sitten vielä tasaviisikoin, mutta maali jäi tekemättä. Sveitsi sen sijaan karkasi kahden maalin johtoon kahdella nopealla ratkaisulla Suomen kahdesta oman alueen pallonmenetyksestä, mutta kavennus tuli heti 2–4-maalin perään. Pallon suoraan aloituksesta voittaneen Aaro Astalan rynnistys pysäytettiin, mutta takaa tullut Justus Kainulainen jatkoi pallon verkkoon.

Suomi käänsi pelin itselleen kolmannessa erässä päivän voimahahmojen johdolla. Diagonaalisyötön Jere Niemelältä saanut Aaro Astala ajoi keskelle sijoittamaan tasoituksen, Justus Kainulainen pommitti ylivoimalla Suomen johtoon ja Sami Johansson kiskaisi Astalan pitkästä poikkipassista eron jo kahteen. Loppunumerot nosti Oskari Heikkilä, jolle Joona Rantala pallon levitti oman vahvan nousunsa kruunuksi.

Aaro Astalan päivän tehot olivat 1+3, Justus Kainulaisen 3+0 ja Joona Rantalan 1+2.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina klo 16 ottelulla Ruotsia vastaan. Kaikki Suomen joukkueiden pelit nähdään suorina lähetyksinä SalibandyTV:ssä.

Salibandya, Malmö, Ruotsi

Miehet: Suomi–Sveitsi 7-4 (2-2, 1-2, 4-0)

1. erä: 8.23 Joona Rantala 1-0 rl, 15.39 Jan Zaugg (Manuel Maurer) 1-1, 18.34 Justus Kainulainen (Aaro Astala) 2-1 av, 18.52 Maurer (Zaugg) 2-2 yv.
2. erä: 23.40 Jan Ziehli (Claudio Mutter) 2-3, 32.16 Mutter (Maurer) 2-4, 32.21 Kainulainen (Astala) 3-4.
3. erä: 42.54 Astala (Jere Niemelä) 4-4, 45.47 Kainulainen (Rantala) 5-4 yv, 56.20 Sami Johansson (Astala) 6-4, 58.56 Oskari Heikkilä (Rantala) 7-4.