Suomen menestynein salibandyseura laajentaa e-urheiluun

Classicin uusin aluevaltaus on e-urheilu, johon ”Family” on rakentamassa kokonaisvaltaista konseptia.

Classic Familyn toiminta laajenee e-urheiluun yhdessä Ideaparkin ja Zones by Särkänniemen kanssa. Elektroninen urheilu (e-urheilu), jossa kilpaillaan tietotekniikkaa hyödyntäen niin yksilö- kuin joukkuetasollakin, on saavuttanut huiman suosion viime vuosina. Käytännössä laji kasvaa ja leviää sekä Suomessa että maailmalla nopeammin kuin mikään muu urheilulaji. Classic Family haluaa olla aktiivisesti mukana tässä yhteiskunnan muutoksessa aloittamalla e-urheilutoiminnot kilpa- ja harrastetasolla.

– Classic Familyn brändin ja arvojen alla on nyt kaksi lasten ja nuorten keskuudessa huippusuosittua urheilulajia, joita harrastavat valtavat massat. Meille on ollut aina tärkeää olla yhteisöllinen seura, jossa huolehdimme toisistamme. Voisiko maailma olla joskus samanlainen yhteinen ja huolehtiva family, pohtii Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola innokkaana.

Kokonaisvaltaiset konseptit junioritoimintaan ja edustusjoukkueille

Classic Familyn tavoitteena on olla ajan hermolla oleva globaali urheilubrändi. E-urheilu modernina ja maailmanlaajuisena urheilumuotona tukee Classic Familyn tavoitteita erinomaisesti. Classic rakentaa e-urheilun ympärille kokonaisvaltaisen konseptin, jossa e-urheilua harrastaville lapsille ja nuorille tarjotaan erinomaiset puitteet liikunnallisuuden lisäämiseen unohtamatta ravinnon, levon ja opiskelun merkitystä. Lisäksi konseptissa on tärkeässä roolissa lasten ja nuorten sosiaalisuuden edistäminen, jolle e-urheilussa on merkittävä tarve.

Classic Family tulee rakentamaan e-urheiluun laajan junioritoiminnan lisäksi tavoitteellisesti kilpailevat edustusjoukkueet, jotka hakevat menestystä alkuvaiheessa Moba-peleissä. Kilpailutoimintaa harkitaan toteutettavaksi myös Rocket League ja eMotorsport -peleihin. Junioritoiminnassa pelien kirjo on laajempi kuten myös tapahtumatuotannossa, johon Classic Family tulee panostamaan merkittävästi.

Yhteistyökumppanina Ideapark, pelitila Zones by Särkänniemeen

Ideapark toimii Classic Familyn e-urheilun keskiössä tarjoamalla erinomaiset puitteet toteuttaa merkittäviä e-urheilutapahtumia. Suomen suurimman sisäpuiston Zones by Särkänniemen tiloihin rakennetaan ainutlaatuinen pelitila, joka toimii joukkueiden harjoitustilana ja tilassa pelataan myös harrastajien välistä e-urheiluliigaa.
– Olen erittäin tyytyväinen neuvotteluihimme, jotka etenivät nopeasti yhteistyöhön. Moderni laji, mielenkiintoinen kohderyhmä, yhteistyökumppaneiden samanlaiset arvot ja yhteiskuntavastuu – hieno pohja erinomaiselle yhteistyölle, kommentoi Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola tyytyväisenä.

Tärkeänä yhteiskumppanina toimii myös Tampereelle perustettava e-urheilukeskus, jonka kautta Tampereen kaupunki, Varalan urheiluopisto ja Ahlman tarjoavat tukitoiminnot e-urheiluun, harjoitteluun ja kouluttautumiseen. Lisäksi Classic, Manse PP, Pyrintö ja Tampereen NMKY tulevat yhdessä tarjoamaan erityisesti junioreille laadukasta ohjattua toimintaa.

Toiminta käynnistyy alkuvuodesta 2019

E-urheilutoiminnot käynnistetään alkuvuoden 2019 aikana ja niiden operatiivista toimintaa varten perustetaan osakeyhtiö. Omistajina osakeyhtiössä ovat Classic ry ja Singaporessa vaikuttava yrittäjä Matti Joutsikoski, joka on Classicin pitkäaikainen yhteistyökumppani mm. Singaporessa pelatun Salibandyliigaottelun järjestelyissä. Joutsikoski on ollut myös perustamassa Classic Floorball Academyn kansainvälisiä toimintoja, joita Classicin pitkäaikainen pelaaja Asser Jääskeläinen hoitaa Singaporessa.
Classicin e-urheilutoimintojen toimitusjohtajana toimii Pasi Peltola, General Managerina operoi Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä ja e-urheilun kokonaiskoordinoinnista vastaa Ville Kesänen. Muuta organisaatiota kartoitetaan ja rakennetaan parhaillaan.
– Olen enemmän kuin innoissani, sillä olemme luomassa yhdessä Zones by Särkänniemen, Ideaparkin ja Classicin kanssa uniikin konseptin, joka tarjoaa huikeat mahdollisuudet harrastaa e-urheilua suunnitelmallisesti unohtamatta kilpailullista vaihtoehtoa edustusjoukkueissa. Pysy kuulolla, tästä tulee huikea tarina, iloitsee Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Classicin tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli