Suomen ja Ruotsin U19-nuoret valtaavat Tampereen uuden hallin helmikuussa

Alle 19-vuotiaiden Suomi-Ruotsi-maaottelut helmikuussa pelataan AutoCenter Areenalla Tampereella.

Uudenkarhea AutoCenter Areena pääsee isännöimään ensimmäisiä kansainvälisiä salibandypelejään helmikuun alussa, kun Suomen ja Ruotsin alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet saapuvat mittaamaan paremmuuttaan Tampereelle.

Helmikuun 3.-4.2018 järjestettävässä Suomi-Ruotsi-maaottelutapahtumassa joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, joten sekä lauantaina että sunnuntaina on tarjolla salibandyherkkua kahden pelin voimin. Tapahtumajärjestelyistä Salibandyliiton kanssa vastaa Koovee Salibandy, joka on kuluvan vuoden aikana saanut uuden hallin ohella saanut uusia tekijöitä toimistolleen. Seuran lajijohtaja Iivo Pantzar on innoissaan nuorten maaotteluista.

– Haluamme tulla positiivisella tavalla näkyviin isomman kansainvälisen tapahtuman järjestäjinä. Aiemmin emme ole vastaavanlaisia otteluita kovin paljon järjestäneet, vaikka Koovee oli toki parin vuoden takaisten naisten MM-kisojen järjestelyissä vahvasti mukana.

Maaotteluiden tarkempi suunnittelu aloitetaan vielä tämän vuoden puolella. Iivo Pantzarin mukaan tavoitteena on luoda Tampereelle spesiaali tapahtuma, jossa myös oheisohjelma otetaan vahvasti huomioon. Syksyn liigapelit ovat osoittaneet, että AutoCenter Areena sopii loistavasti näyttämöksi huippusalibandylle, joten puitteet erinomaisen tapahtuman järjestämiseen ovat olemassa.  

– Halli on tunnelmallinen, eikä pienemmilläkään katsojamäärillä tule liian avaran tilan tunnelmaa. Siististä katsomosta ja toimivasta tekniikasta on tullut paljon hyvää palautetta, Pantzar myhäilee.  

– Helmikuun nuorten Suomi-Ruotsi-maaottelutapahtuma on viimeinen kerta, kun kahden salibandyn kärkimaan tyttöjen ja poikien U19-maajoukkueet pelaavat yhdessä samalla paikkakunnalla. Syksystä 2018 alkaen naisten ja tyttöjen maajoukkueet pelaavat omassa tapahtumassaan ja miesten ja poikien maajoukkueet omassaan, kertoo Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

Teksti: Henri Pelkonen.
Kuva: Mika Hilska / EFT2017.

Nuorten Suomi-Ruotsi-maaottelutapahtuma 3.-4.2.2018
AutoCenter Areena, Tampere

Alustava otteluohjelma
Lauantai 3.2.
14:15 Suomi – Ruotsi TU19
17:00 Suomi – Ruotsi PU19

Sunnuntai 4.2.
11:15 Suomi – Ruotsi TU19
14:00 Suomi – Ruotsi PU19

Jaa artikkeli