Suomen Cup – viisi syytä lähteä mukaan

Suomen Cupiin ilmoittautuminen on käynnissä ja jatkuu 11.6. saakka. Tässä viisi syytä lähteä mukaan.

1. Pelejä ennen kauden varsinaista alkua ja alueellisuus
Suomen Cup alkaa alueellisilla turnauksilla elokuun lopussa, kun muut sarjat starttailevat syys-lokakuussa. Cup tuo lisää pelejä kauteen ja antaa osviittaa missä kunnossa joukkueesi on kesän harjoittelujakson jälkeen. Alkukierrokset pelataan turnausmuotoisena mahdollisimman alueellisesti, joten toiselle puolelle Suomea ei tarvitse matkustaa.

2. Osallistumismaksusta mahdollisuus saada puolet takaisin
Mikäli joukkue putoaa ensimmäisellä turnausmuotoisella kierroksella, jolle se osallistuu, joukkueelle hyvitetään 50 % Cupin osallistumismaksusta. Turnauskierrosten jälkeen siirrytään yksittäisiin otteluihin.

3. Cupin luonteeseen kuuluu yllätyksellisyys
Yksittäisessä ottelussa ennakkosuosikki voi olla kaadettavissa. Cupin edetessä oman mausteensa tuo myös otteluparien arvonnat, joissa otteluparit määräytyvät. Vaikkapa kiihkeä derby, jossa väännetään paikkakunnan hegemoniasta.

4. Aluefinaalit, pikkufinaali ja palkintorahat
Miesten Cupissa jokaisen neljän Cup-alueen kaksi pisimmälle edennyttä joukkuetta Suomisarjasta ja alemmista sarjoista pelaavat Cupin aluefinaaleissa. Naisten Cupin pikkufinaalissa kohtaavat kaksi pisimmälle edennyttä 1.–4. divisioonajoukkuetta. Näiden voittajille on luvassa aluemestaruuspokaali, mitalit sekä 1 000 rahapalkinto.

Valtakunnallisen Cupin mestari kuittaa 10 000 euroa ja kakkonen puolet siitä. Välieriin yltäneetkin saavat tuhat euroa. Palkintorahat ovat samat miehille ja naisille.

5. Kohtaa isompasi
Suomen Cupissa ovat mukana myös kaikki F-liigajoukkueet (miehet ja naiset) ja lisäksi miesten Divarijoukkueet. Nämä tulevat Cupiin mukaan ylemmillä kierroksilla. Aiemmillakin cupkierroksilla eri sarjaportaiden joukkueiden väliset kohtaamiset herättävät kiinnostusta jo etukäteen.

Miesten Suomen Cupin osallistumismaksu on 440 euroa ja naisten Suomen Cupin 300 euroa.

Siispä. Rohkeasti mukaan Suomen Cupiin!

Ilmoittautuminen
Suomen Cupiin voi ilmoittautua 11.6.2023 saakka. Sarjaan ilmoittaminen tapahtuu uudella TorneoPal Palvelusivustolla.

Cupin sarjajärjestelmät
Miesten Cup täällä.
Naisten Cup täällä.

Suomen Cupissa on jaossa palkintorahoja seuraavasti:
Naiset:
Suomen Cupin voittaja: 10 000 €
Suomen Cupin kakkonen: 5 000 €
Välierien häviäjät kuittaavat kumpikin 1 000 €
Pikkufinaalin voittaja: 1000 €

Miehet:
Suomen Cupin voittaja: 10 000 €
Suomen Cupin kakkonen: 5 000 €
Välierien häviäjät kuittaavat kumpikin 1 000 €
Aluefinaalien voittajat: 1000 €

Lue lisää:
Suomen Cup, miehet
Suomen Cup, naiset

Perinteinen salibandyn Suomen Cup pelataan kaudella 2023-24 miesten joukkueilla 35. kerran ja naisten joukkueilla 31. kerran.

Lisätiedot

Timo Kankkunen
Sarja- ja kehityspäällikkö
Suomen Cup, Suomisarjat, seniorit ja erityisryhmät, sarja- ja erotuomaritoiminnan kehittäminen, kurinpito (pl. pääsarjat).

Jaa artikkeli