Suomen alle 19-vuotiaat voittivat neljän maan turnauksen – Latvia nurin päätösottelussa 15-3

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue oli pitelemätön Tshekissä käydyssä neljän maan turnauksessa voittamalla kaikki ottelunsa.

Suomi voitti neljän maan turnauksen, kun Sveitsi- ja Tshekki-voittojen jatkoksi turnauksen viimeisessä koitoksessa Latvia kaatui luvuin 15-3.

Tänäänkin Suomen tehopelaaja oli 2003 syntynyt Suvi Hämäläinen, joka iski kolme maalia ja tarjoili vielä sen päälle kolme maalisyöttöä. Tutkaparinsa Pinja Myllymäki osui kahdesti, kuten myös Viivi Tiilikainen. Suomen parhaana palkittu puolustaja Cira Virta keräsi tehot  2+3.

Ottelu Latviaa vastaan oli yhtä päätyä alusta loppuun Suomen jauhaessa pallolla ja Latvian joutuessa kyykkimään omalla puoliskollaan. Ottelun aikainen alku (9:30 paikallista aikaa) näkyi vielä alussa Suomen tyttöjen otteissa pienenä jähmeytenä, kun ensimmäiselle erätauolle mentiin Suomen 3-2-johdossa ja Latvian onnistuessa harvoissa maalipaikoissaan täydellisesti.

Suomen ei lopulta tarvinnut esittää ihmeitä selvästi heikomman Latvian kukistamiseksi. Tasoerosta kertoi jo sekin, että toisen erän alussa Latvia pääsi pelaamaan kaksi minuuttia peräti kahden pelaajan ylivoimalla, mutta ei onnistunut rakentamaan kummoisia maalitilanteita.

Ero alkoi revetä pian ottelun puolivälin jälkeen, jolloin Suomi takoi neljä osumaa reiluun neljään minuuttiin. Kolmas olikin sitten Suomen ilotulitusta väsähtäneen Latvian kustannuksella, kun erä merkittiin Suomelle 8-1 ja koko ottelu 15-3.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen neljän maan turnaus
Chomutov, Tshekki 25.-28.4.2019
(Suomi, Tshekki, Sveitsi ja Latvia)

Suomi – Latvia 15-3 (3-2, 4-0, 8-1)
1. erä: 2.38 Laura Gaugere (Simona Grapena) 0-1, 8.06 Saara Pilto (Cira Virta) 1-1, 10.23 Viivi Tiilikainen (Inka Lippojoki) 2-1, 10.49 Sanni Uimarihuhta (Aada Heikkinen) 3-1, 11.05 Julija Rozite (Gaugere) 3-2.
2. erä: 31.24 Pinja Myllymäki (Suvi Hämäläinen) 4-2, 33.48 Myllymäki (Hämäläinen) 5-2, 34.57 Lippojoki (Virta) 6-2, 35.27 Hämäläinen (Elli Kylmäluoma) 7-2.
3. erä: 40.11 Hämäläinen (Maija Väätäjä) 8-2, 40.58 Erika Laine (Virta) 9-2), 45.02 Virta (Emilia Pietilä) 10-2, 46.37 Hämäläinen (Iida Mettälä) 11-2, 50.34 Virta 12-2, 51.39 Ulla Valtola 13-2, 52.39 Rozite (Gaugere) 13-3, 55.06 Tiilikainen (Julia Kaan) 14-3 yv, 58.44 Väätäjä (Hämäläinen) 15-3.