Suomen alle 19-vuotiaat kaatoivat Tshekin Suvi Hämäläisen johdolla

Suomen alle 19-vuotiaat tytöt jatkavat voittojen tiellä Tshekissä pelattavassa neljän maan turnauksessa. Tänään Suomen käsittelyssä taipui Tshekki luvuin 8-3.

Kun eilen Suomi ratkoi pelin Sveitsiä vastaan ensimmäisessä erässä, Tshekki sinnitteli sinivalkoisten perässä kaksi erää.

Ottelun alussa hyvin palloa liikuttaneella Suomella oli vaikea löytää tiloja Tshekin viisikoiden väleistä. Tshekki osoitti olevansa kelpo vastaiskuissaan, mutta Suomi säästyi takaiskuilta Minnie Heinisen torjunnoilla. Ottelun edetessä Suomi alkoi saada paremmin maalipaikkoja.

Hattutempun Tshekkiä vastaan iskenyt Suvi Hämäläinen (kuvassa) venytti kolmannessa erässä Suomen johdon jo kolmeen maaliin, jonka jälkeen Iida Mettälä teki luvuiksi jo 1-5. Tshekin kavennuksen jälkeen asialla oli taas Hämäläinen, sitten Sofia Mittentag päivän toisellaan. Tshekki onnistui vielä kerran rangaistuslaukauksesta, kunnes Julia Kaan laukoi puolustajan paikaltaan loppuluvuiksi ja vierasvoitoksi taululle 3-8.

Hämäläisen, Mittentagin, Mettälän ja Kaanin lisäksi maalin makuun pääsi Olivia Pietilä.

Huomenna Suomi kohtaa Latvian klo 10.30 alkaen.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen neljän maan turnaus
Chomutov, Tshekki 25.-28.4.2019
(Suomi, Tshekki, Sveitsi ja Latvia)

Tshekki – Suomi 3-8 (0-1, 1-2, 2-5)
1. erä: 3.03 Suvi Hämäläinen (Pinja Myllymäki) 0-1.
2. erä: 20.24 Olivia Pietilä (Jemina Ruostila) 0-2, 28.53 Kateřina Seemannová (Eliška Trojánková) 1-2, 38.47 Sofia Mittentag (Maija Väätäjä) 1-3.
3. erä: 46.17 Hämäläinen 1-4, 49.14 Iida Mettälä (Hämäläinen) 1-5, 52.50 Pavlína Bačová (Vlaďka Maděrová) 2-5, 53.35 Hämäläinen (Ulla Valtola) 2-6, 55.08 Mittentag (Väätäjä) 2-7, 57.32 Nela Havlínová 3-7 rl, 57.58 Julia Kaan 3-8.