Suomelle World Gamesin pronssit - Tshekki taipui 2-0

Suomen salibandymaajoukkue päätti World Games -turnauksensa Puolan Wroclawissa mitaliin, kun Tshekki kaatui pronssiottelussa maalein 2-0. Tshekkiä valmensi Suomen joulukuussa maailmanmestariksi luotsannut Petri Kettunen. Finaalissa kohtaavat vielä iltapäivällä Ruotsi ja Sveitsi.

Suomi ja Tshekki tarjoilivat pronssiottelussa pedantin tarkkaa puolustuspeliä ja huolehtivat pallosta hellästi, joten maalit jäivät vähiin. Avauserän iso paikka tarjoutui Krister Savoselle, joka pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta vastustajan katkottua syötön maalipaikkaan korkealla mailalla. Yleensä vuorenvarmasti viimeistelevän Savosen pallo eksyi kuitenkin maalivahdin suojuksiin.

Verkko heilahti ensi kertaa vasta toisessa erässä ylivoimalla, kun Peter Kotilainen löysi poikkisyötöllä maalille ampaisseen puolustaja Janne Lammisen ja tämä nosti Suomen johtoon. Ottelun loppuhetket Tshekki painoi vimmalla ilman maalivahtia, mutta Peter Kotilainen pääsi lyömään pallon irti vastustajalya ja Miko Kailiala kiskaisi loppunumerot omalta kenttäpuoliskolta tyhjiin. Sitä ennen oli Pyry Luukkonen Suomen tolppien välissä joutunut venymään ottelun ykköspelaajan palkinnon tuoneisiin torjuntoihin.

– Päätettiin poikien kanssa, että kun tuolla Suomessa on aika monta äijää, jotka olisi halunnut olla täällä mukana, niin otetaan voitto viimeisestä pelistä, Suomen molemmat maalit syöttänyt Peter Kotilainen muistutti.
– Kaikkemme annettiin kentälle tänään. Hyvä tulos. Nyt löydettiin se vire, mikä olisi pitänyt olla jo eilen (Sveitsi-välierässä). Mutta tämä on välillä tämmöstä. Ei auta kuin ottaa opikseen.

Suomen kokoonpanosta putosi avauserässä puolustaja Lauri Stenfors, joka sai vastustajan mailasta kovan iskun silmäkulmaansa. Hänen tilalleen hyppäsi penkiltä Juha Kivilehto.
– Keskialueella taisi maila kopahtaa vähän silmäkulmaan. Siitä sitten tipuin kenttään, mutta ei tässä mitään. Kaikki tällä hetkellä hyvin. Pelityylini taitaa olla vähän sellainen, että aina kun mennään kentälle niin kolisee. Hieno homma kuitenkin, että päätimme joukkueena turnauksen voittoon, vaikka en itse lopussa päässytkään enää pelaamaan, Stenfors muistutti.
– Ei oikein missään kohtaa lähtenyt meidän peli sellaiseen lentoon. Ollaan pari vuotta tässä kuitenkin pelattu ihan hyvää sählyä maajoukkueessa. Vähän ehkä tahmea alku turnaukselle, vaikka Tshekki voitettiin alkusarjassa, Puola-peli ihan ok ja Sveitsille hävittiin välierässä. Se Sveitsi-voitto meni kyllä ihan oikeeseen paikkaan.

Pronssiottelu Suomi – Tshekki 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 21.58 Janne Lamminen (Peter Kotilainen) 1-0.
3. erä: 44.30 Miko Kailiala (Kotilainen) 2-0.

Torjunnat:
Pyry Luukkonen Suomi 0+6+5=11,
Lukas Bauer Tshekki 6+4+2=12.

Jäähyt: Suomi 0 min, Tshekki 2×2 min.

Erotuomarit: Glenn Boström ja Hakan Söderman, Ruotsi.

Yleisöä: 471.

Suomen parhaana palkittiin Pyry Luukkonen.

Jaa artikkeli