Suomelle toinenkin voitto – Tšekki taipui Eerikkilässä 8-3

Suomen naisten salibandymaajoukkue nappasi kaksoismaaottelussa Tšekkiä vastaan toisenkin voiton, kun vieraat taipuivat Eerikkilässä maalein 8-3. Joukkueet tähtäävät marras-joulukuun vaihteessa Uppsalassa pelattavaan MM-turnaukseen.

Suomen eilinen vaisu alku ei toistunut, kun Veera Kauppi juoksi ensimmäisen naisten maaottelupisteensä napanneen Cira Virran syötöstä kiskaisemaan avausmaalin etuyläkulmaan ja kohta Oona Kauppi nosti Veeran pudotuksesta eron kahteen. Tšekki onnistui kaventamaan kerran ja Kristiina Kauppilan Hanna Niemelälle rakentaman 3–1-maalin jälkeen vielä uudelleen, mutta ensimmäisellä tauolla eroa oli taas kaksi maalia. Vain 19 sekuntia ennen summeria Veera Kauppi lähetti täsmäsyötön takatolpalle ja Oona Kauppi nosti tilanteeksi 4-2. Toisessa erässä laukoi Meri-Helmi Höynälä ensimmäisen naisten maaottelumaalinsa, ja päätösjaksolla teki saman Elli Kylmäluoma. Tšekille päätytuuppauksesta vihelletty viiden minuutin rangaistus tuotti Suomelle vielä Veera Kaupin ja Oona Kaupin ylivoimaosumat ennen Eliska Trojankovan näyttävää kavennusta.

Veera Kauppi (2+2) ja Oona Kauppi (3+0) olivat tutusti Suomen pistehait.

Ottelun päätteeksi käytiin tänäänkin rangaistuslaukauskisa, jossa Tšekki oli tänään etevämpi maalein 3-1. Suomen yrittäjistä onnistui nyt vain Oona Kauppi.

– Päällimmäisenä on mielessä, että oli puolentoista vuoden tauon jälkeen tosi kiva päästä pelaamaan ja nähdä, miten peli sujui yhtä päävastustajaa vastaan, päävalmentaja Lasse Kurronen perkasi pelien antia.
– Palloton peli oli kisoja ajatellen tosi tärkeä asia, ja periaatteessa otettiin viidellä viittä vastaan vain kolme maalia omiin. Viisikkopeli toimi yllättävänkin hyvin ajatellen, että ollaan tässä juhannuksen alla.

Ensimmäisen ottelun alun jälkeen Suomi pääsi varsin hyvään vauhtiin, ja etenkin ykköskenttä hääri tehokkaana latoen pääosan joukkueen maaleista.
– Eilen ensimmäinen erä oli tosi tahmea, ja siinä pelaajat spekuloivat että oli ylilataustakin, joka näkyi virheinä. Ottelun edetessä parani, ja tänään oli jo alusta asti parempaa vaikka virheitä vielä sattuikin. Ykköskenttä teki paljon maaleja, ja niin pitää ollakin. Siihen luotetaan, että he luovat paikkoja ja maaleja.

Suomi leireili tiiviillä ryhmällä, ja se koitui monen vähemmän pelanneen pelaajan eduksi.
– Monella aukesi hyvä näytön paikka, ja moni pelaaja sai kaksi kertaa täydet 60 minuuttia. Ihan kuivin jaloin selvittiin ja omasta mielestäni ei hutivalintoja ollut. Kunhan tästä vielä loukkaantumispajatso tyhjenee, meille tulee tosi vaikeata valita, ketkä 20 pelaajaa osallistuvat syksyn EFT-turnauksiin ja tietysti sitten itse kisoihin, päävalmentaja mietti.

Ville Vuorisen ottelukuviin

Salibandya, Eerikkilä

Naisten maaottelu

Suomi–Tšekki 8-3 (4-2, 1-0, 3-1)

1. erä: 3.51 Veera Kauppi (Cira Virta) 1-0, 9.37 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 2-0, 14.16 Eliska Krupnova (Nela Jirakova) 2-1, 14.43 Hanna Niemelä (Kristiina Kauppila) 3-1, 17.12 Eliska Chuda (Lucie Rezacova) 3-2, 19.41 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 4-2.
2. erä: 27.17 Meri-Helmi Höynälä (Sofia Leino) 5-2.
3. erä: 49.13 Elli Kylmäluoma (Johanna Homi) 6-2, 51.24 Veera Kauppi (Kippilä) 7-2 yv, 52.51 Oona Kauppi (Kippilä) 8-2 yv, 56.27 Eliska Trojankova (Chuda) 8-3.

Torjunnat:
Krista Nieminen Suomi 8+6+3=17,
Lenka Remesova Tšekki 6+8+5=19.

Jäähyt: Suomi 0 min, Tšekki 2 min + Nikol Pekarkova 5 min.

Erotuomarit: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka, Suomi.

Katso ja kuuntele päävalmentajan haastattelu:

Jaa artikkeli