Suomelle 5-1 voitto Latviasta – finaalissa vastassa Ruotsi

Suomen välieräottelu The World Games -turnauksessa Latviaa vastaan päättyi Suomen voittoon 5-1. Finaalissa Suomi kohtaa Ruotsin, joka voitti omassa välierässään Tsekin lukemin 6-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli maalinteon suhteen nihkeää, ja ainoa osuma nähtiin Eemeli Salinin tekemänä vain 17 sekuntia ennen erän loppua. Erityisesti ensimmäisen erän ajan Latvia haastoi Suomen joukkuetta tosissaan, mistä kertoo myös maalivahtien torjunnat ottelussa: Lassi Toriseva 14, Latvian Janis Salcevics 12 torjuntaa.

– Latvia tarjosi todella kovan vastuksen,  varmasti kovin Latvian joukkue, jota vastaan ollaan pelattu. He pelasivat tosi hyvin ja laittoivat meidät ahtaalle, toteaa Otto Lehkosuo pelin jälkeen.

Toisessa erässä Latvia pääsi yrittämään tasoitusta rangaistuslaukauksen kautta, jonka Suomen maalia vartioinut Lassi Toriseva kuitenkin torjui. Erän ainoa osuma nähtiin jälleen suomalaisten toimesta, kun Mikko Leikkanen viimeisteli Sami Johanssonin syötöstä.

Kolmanteen erään tultaessa myös maalihanat aukesivat. Justus Kainulainen, Joonas Pylsy ja Sami Johansson onnistuivat kertaalleen. Latvian ainoan teki Edgars Purins.

Ottelun parhaana palkittiin yhden maalin ja kaksi syöttöpistettä tehnyt Sami Johansson.

Suomen ja Ruotsin välinen finaaliottelu alkaa tiistaina klo 20.45 Suomen aikaa.