Suomalaisjoukkueet vievät urheiluosaamista Singaporeen - luvassa historiallinen salibandyottelu

Hallitseva Suomen mestari Classic ja turkulainen TPS kohtaavat Singaporessa tulevana lauantaina historiallisen pelin merkeissä. Kyseessä on ensimmäinen virallinen Salibandyliigan ottelu kotimaan rajojen ulkopuolella.

Ottelulla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea ja suomalaisten saavutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ottelu on osa Singaporen Suomen suurlähetystön Suomi100-ohjelmaa.

– Ajatus ottelun pelaamisesta syntyi Latvian MM-kisojen aikana, kun pohdimme salibandyn kansainvälistä kehitystä ja potentiaalia Aasiassa. Singapore, ja Aasia yleensäkin, tarvitsevat lisää kosketuksia eurooppalaisiin pelaajiin ja valmentajiin. Lajin kehitys on ollut hienoa Euroopassa ja sitä olisi hienoa saada levitettyä Aasiaan, kertoo projektin vetäjä Matti Joutsikoski.

Liigapelin lisäksi suomalaiset joukkueet pelaavat paikallisten koululaisten kanssa. Joukkueet opettavat nuorille esimerkiksi mailatekniikkaa. Projekti koskettaa 13-18-vuotiaita nuoria yli 50 singaporelaisesta koulusta. Joukkueet treenaavat myös Singaporen miesten salibandymaajoukkueen kanssa.

Kansainvälisyys avain lajin kehittymiselle

Salibandy on kansainvälisesti vahvasti kasvussa oleva urheilulaji. Singaporessa on tällä hetkellä noin 15 000 salibandyn pelaajaa. Laji on erityisen suosittua kouluissa ja paikallisissa seuroissa.

TPS:n toiminnanjohtaja Juha Kiviniemen mukaan projekti on yksi salibandyn kehityksen virstanpylväistä.
– Kansainvälinen toiminta seurajoukkueiden tasolla tulee tulevien vuosien aikana varmasti kasvamaan ja TPS haluaa olla tässä kehityksessä mukana. Tavoitteena on tuoda kotiin kaksi sarjapistettä ja levittää salibandyn ilosanomaa singaporelaisille. Luvassa on varmasti upea viikko, Kiviniemi kertoo.

Classic Familyn toiminnanjohtajan Pasi Peltolan katse siintää tulevaisuudessa.
– Classic Family haluaa laajentua kansainväliseksi, siihen tämä projekti avaa loistavat mahdollisuudet, Peltola kertoo. Suomalaista urheiluosaamista viedään Singaporeen myös teknologiayhtiö CoPlaysin uusimman valmennusapplikaation muodossa.

Ainutlaatuinen tilaisuus niin urheilijoille
kuin paikalliselle yleisölle

– Aika ihmeissäni olin, kun kuulin että Singaporeen ollaan menossa, kertoo maailmanmestari ja Suomen mestari Eemeli Salin.
– Tämä on erinomainen mahdollisuus urheilullisesti ja lajin kannalta, sillä pääsemme joukkueena treenaamaan useamman kerran päivässä ja levittämään salibandytietoisuutta Singaporeen.

Historiallisen pelin osalta Salinin tavoitteet ovat selkeät.
– Odotan peliltä ehdottomasti kahta pistettä! Pääsemme joukkueena täysin keskittymään vain otteluun hyvissä olosuhteissa irti arjesta. Tämä kokemus joukkueena kantaa varmasti myös jatkossa.

Molemmat suomalaiset joukkueet ovat innoissaan sekä projektista että Singaporen päässä odottavasta lämpimästä säästä. TPS:n kapteeni Olli Laine näkee matkan hyvänä tilaisuutena joukkueen ryhmäytymisen ja treenauksen kannalta.
– Tämä on ainutlaatuinen kokemus pelaajan näkökulmasta. Lähdemme normaalin runkosarjan matsin takia Singaporeen. Ryhmähenki tiivistyy entisestään yhteisten, uusien kokemusten kautta ja mitään tällaista emme ole koskaan ennen tehneet.

Myös Laine odottaa tiukkaa ja vauhdikasta peliä.
– Classic on hyvä vastustaja, jos emme ole täysillä pelitilanteessa mukana niin kylmää kyytiä tulee. Odotan hyvää matsia ja viihdyttävää peliä myös yleisölle.

Seuraa ottelua suorana
Suomessa TV5-kanavalla

Classicin ja TPS:n välinen mittelö sarjapisteistä näkyy myös Suomessa. Ottelu tulee suorana maksuttomalla Discovery Networks Finlandin TV5-kanavalla. Lähetys alkaa klo 12.55 ja ottelu starttaa klo 13. Ottelun selostaa Santeri Lähteensuo. Pelihallina on Our Tampines Hub, Singaporessa.

Julkaisuvapaita kuvia täällä.
Tapahtumasivu facebookissa

Jaa artikkeli