Suomalaishuiput valttia myös Ruotsin ja Sveitsin sarjoissa

Suomalaiset pelaajat ovat tänäkin keväänä valttia muiden huippumaiden salibandysarjoissa. Sveitsissä suomalaiset juhlivat sekä miesten että naisten mestaruutta, ja Ruotsissa sama on mahdollista ensi viikonlopun  finaalitapahtumassa.

Kahtena edellisenä keväänä SM-kultaa Seinäjoen Peliveljien riveissä voittanut puolustaja Tatu Väänänen (arkistokuvassa) juhli sunnuntaina Sveitsin mestaruutta kun SV Wiler-Ersigen löi Tigers Langnaun voitoin 4-0. Wilerille maan mestaruus oli jo yhdeksäs.

Viime kaudella Suomessa vuoden pelaajaksi arvostettu Tatu Väänänen, 30, on edustanut Salibandyliigassa myös Joensuun Josbaa.

Sveitsin naisten mestaruuden nappasi Tiia Ukkosen, Mia Karjalaisen ja Annina Meron Piranha Chur voittaessaan finaalisarjassa UHC Dietlikonin otteluin 3-1.

Mika Kohosen, Hannes Öhmanin ja Rickie Hyvärisen Storvreta IBK pelaa ensi lauantaina yksiosaisessa finaalissa Ruotsin mestaruudesta IBF Falunia vastaan. Välierissä Storvreta löi AIK:n voitoin 4-2, ja ratkaiseva ottelu päättyi jatkoajalla Hannes Öhmanin Mika Kohosen syötöstä ohjaamaan maaliin.

Ilman suomalaisia ei pelata myöskään Ruotsin naisten mestaruudesta. Samassa tapahtumassa miesten kanssa pelattavassa naisten finaalissa saa Laura Mertsalmen ja Sanna Roiskon Djurgården vastaansa Jonna Mäkelän ja Laura Kokon KAIS Mora IF:n.

Jaa artikkeli