Suomalaiset juhlivat Ruotsin ja Sveitsin salibandymestaruuksia

Tänään ratkottiin Superfinaaleissa Ruotsin naisten sekä Sveitsin miesten salibandymestaruudet, ja kummassakin oli suomalaisia sekä voittamassa että häviämässä.

Ruotsin naisten finaalissa superkaksoset Veera Kauppi ja Oona Kauppi johtivat Team Thorengruppenin 5–4-voittoon Mia Karjalaisen ja Laura Mannisen Pixbo Wallenstamista.

Vielä toisen erän lopussa Pixbo johti finaalia 3-1, mutta vain kolme sekuntia ennen taukosummeria Oona Kauppi syötti kavennusmaalin, ja päätösjakson toisella minuutilla hän tasoitti pelin. Sitten astui esiin Veera Kauppi, joka iski johdoksi 4-3 ja vielä voittomaaliksi jääneen 5–3-osuman ennen Pixbon kavennusta.

Finaalin kohokohdat Expressenin sivuilla

Viime kaudella superkaksoset kruunattiin IKSUn riveissä Ruotsin mestareiksi runkosarjan voitolla koronan katkaistua kauden kesken. Mestarijoukkueen hajottua Kaupit siirtyivät Team Thorengruppeniin, jolle maan mestaruus on ensimmäinen.

Superkaksosten Kauppi Twins -sivuille

Ruotsin miesten Superfinaalissa kohtaavat 2.5. IBF Falun ja Mika Kohosen ja kumppanien valmentama Storvreta IBK.

Jyri Korsmanin valmentama ja puolustaja Jyrki Holopaisen tähdittämä Floorball Köniz juhlii toista Sveitsin miesten mestaruuttaan kaadettuaan maan finaalissa Joonas Pylsyn, Krister Savosen ja Tatu Väänäsen SV Wiler-Ersigenin 3-2. Könizin 2–1- ja 3–1-osumat pomppivat verkkoonvieläpä Wilerin omista pelaajista, voittomaaliksi jäännyt 3-1 Krister Savosen mailasta. Tatu Väänänen laukoi toisessa erässä Wilerin 3–2-kavennuksen ja palkittiin joukkueensa parhaana.

Sveitsin naisten Superfinaali pelattiin kaksi viikkoa sitten, ja Kloten-Dietlikon Jets löi siinä Skorpion Emmental Zollbrückin.

Kuvat: Per Wiklund ja Markus Aeschimann / Swiss Unihockey