SunSäbä on huippupelaajienkin mielestä huippujuttu

Suomenlinnan SunSäbä-tapahtumassa oli paikalla kuusi liigapelaajaa, jotka olivat vuosi sitten voittamassa Suomelle nuorten maailmanmestaruutta.

Suomenlinnan SunSäbä-tapahtumassa oli paikalla kuusi liigapelaajaa, jotka olivat vuosi sitten voittamassa Suomelle nuorten maailmanmestaruutta. Huippupelaajienkin mielestä pihapelimäinen SunSäbä on huippujuttu.

Ennen turnausta Heikki Iiskola, Eero Jalo, Perttu Järvinen, Justus Kainulainen, Mikko Laakso ja Mika Majalahti vetivät Merisotakoulun reserviupseerioppilaille muutamia harjoitteita. Heti turnauksen jälkeen kuusikko esitteli taitojaan erityisellä ulkokäyttöön suunnitellulla Multisport-muovialustalla.
EräViikinkien Mika Majalahdelle palautuivat mieleen pihapelit isoveljen ja hänen kavereidensa kanssa.
– Tosi hauskaa! Ihan treenin kannaltakin tämän voi ottaa. Hienoa, että Salibandyliitto on alkanut järjestää tällaisia tapahtumia, Majalahti sanoi. Hän on vastikään saanut pelata armeijassa pihapelejä.
– Esimerkiksi jääkiekkoilijoiden kanssa aamutreeneissä pelasimme ulkona. Mutta sen säännöllisemmin en enää pihapelejä pelaa, paitsi joskus kavereiden kanssa. Se on hauskaa, kunnes se menee vähän totisemmaksi, Majalahti naurahti.
– Ja kun pelaa tunnin tai jopa pari, vaikka vähän huumorillakin, niin kyllä sitä voi ihan hyväksi treeniksi sanoa.
Multisport-alusta eroaa tietysti erittäin paljon normaalista liiga-alustasta, Taraflexistä.
– Ovathan olosuhteet toki muutenkin aivan erilaiset ulkona kuin sisällä, Majalahti totesi.
– Tämä Multisport-alusta on paljon liukkaampikin. Mutta kyllä siihenkin tottuu. Asfaltillakin pelatessa on joskus ihan hauskaakin, kun pallo pomppii arvaamattomasti. Haastavalla alustalla tasoerot pienevät, mikä on ihan hyvä asia.

Pihapeleissä kipinä syttyy

Westend Indiansista vastikään Espoon Oilersiin siirtynyt Heikki Iiskola on Majalahden kanssa samaa mieltä SunSäbän mielekkyydestä.
– Mailatekniikkaharjoittelun kannalta varsinkin. Ja tällaisia ulkokenttämahdollisuuksia kannattaa ilman muuta hyödyntää, Iiskola sanoi.
– Veikkaan, että jokaisella liigapelaajalla on kokemusta pihapeleistä, ja sieltä se innostus lajiin on tavalla tai toisella kaikilla saanut alkunsa ja pallonkäsittelytaito kehittynyt.
Multisport-muovialustakin saa Iiskolalta täyden hyväksynnän.
– Lapa liukuu riittävän hyvin. Ihan kiva on pelata.

Raitista ilmaa mahtavassa ympäristössä

Nokian KrP:n kanssa viime keväänä liigapronssille yltänyt Mikko Laakso komppaa Majalahtea ja Iiskolaa.
– SunSäbä on todella hyvä juttu. Tässä saa samalla raitista ilmaa ja on kivaa puuhastelua kavereiden kanssa, Laakso totesi.
– Pihapeleistä minunkin salibandyinnostukseni on aikanaan lähtenyt, ja kun pallo kysyy lavassa asfaltilla, niin se pysyy muullakin alustalla. Tämä Multisport on sitä paitsi paljon lähempänä Taraflex-alustaa kuin asfaltti.
Laakson mielestä SunSäbä-höntsäily palvelee todella hyvin.
– Ulkona on nyt todella lämmin, mutta todella lämpimiä ovat hallitkin kesällä. Ja tämä Suomenlinnan ympäristö on aivan mahtava.

42790251804_402644ec9c_z.jpg

TEKSTI: Matti Hannula
KUVAT: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli