SunSäbä-kiertue oli hellekesän helmi

Oli kesä 2018, oli helle ja oli hellekesän 2018 kruununa uutuus SunSäbä.

Hiki virtasi mutta hauskaa oli, kun SunSäbä-promootiokiertue antoi kesällä ympäri Suomea mahdollisuuden pelata salibandya ulkona.

SunSäbä on niin kilpa- kuin harrastajapelaajillekin tarkoitettu salibandyn vapaamuotoinen, katusählyä salibandymaisempi ulkopeliversio. jota pelataan erityisellä ulkokäyttöön suunnitellulla Multisport-muovialustalla. Kesän promootiokiertueen tarkoituksena oli luoda uusia paikkoja ja mahdollisuuksia salibandyn ja muidenkin liikuntamuotojen ympärivuotiselle harrastamiselle ulkona. SunSäbässä korostuu vapaamuotoisuus, eikä virallisia kilpasarjoja ole vielä suunnitteilla. Kentän kokokin voi vaihdella.

Menneen kesän kelit todella suosivat ulkotapahtumia.
– Superhyvä, kiteyttää pelaamisen kehittäjä Tiina Koivisto Salibandyliitosta ensimmäisen SunSäbä-suven kokemukset yhdellä sanalla.
– Isot kiitokset seuroille, jotka olivat täydellä sydämellä mukana järjestelyissä yhdessä liiton kanssa ja näin mahdollistivat onnistuneet tapahtumat eri paikkakunnilla.
Kesän SunSäbä-kiertueeseen kuului kaiken kaikkiaan 21 toinen toistaan hienompaa tapahtumaa. Joihinkin niistä kuului turnaus, joissakin pelattiin näytösotteluita, tai sitten oli tarjolla vapaata pelailua ja harjoituksia. Pelaamassa nähtiin monia turnauskaupunkien ja -kuntien silmäätekeviäkin, jopa ihan terävintä poliittista kärkeä myöten.
– Vaikea nostaa yhtä tapahtumaa toisten yläpuolelle, mutta parhaiten omaan mieleeni jäivät Porissa Mukulapäivän yhteydessä järjestetty SunSäbä, Merisotakoulun reserviupseerioppilaiden turnaus Suomenlinnassa ja D-tyttöjen turnaus Espoon Tapiolassa Ainoa-kauppakeskuksen parkkipaikalla, sanoo SunSäbän kiertuepromoottori Heidi Vanhanen.

Pelaajilta sai kehuja eritoten Multisport-alusta. Se sitä paitsi sopii salibandyn lisäksi moneen muuhunkin lajiin. ”Virallinen” yhteenveto SunSäbä-promootiokiertueesta on vielä tekemättä. Mutta jo nyt on tiedossa, että kiinnostusta ja intoa uuteen, vastaavanalaiseen ponnistukseen ensi kesänä on runsaasti.
– Yhteydenottoja asian tiimoilta tulee useampi kappale viikoittain, Tiina Koivisto kertoo.
– Turnausten lukumäärää emme käytännön syistä pysty juurikaan kasvattamaan. Kaiken kaikkiaan päätökset ensi kesän konseptista tehdään ihan lähiaikoina, Koivisto lupaa.

SunSäbän yhtenä visiona on tulla suosituimmaksi pihapeliksi.
– Siihen tavoitteeseen päästäksemme me tarvitsemme tämänlaisia ulkopelialustoja, jotta pystymme tarjoamaan lapsille ja nuorille mahdollisuuden pelata ulkona ja elvyttämään pihapelikulttuuria. Sieltä se lajirakkaus lähtee, ja sitä meidän pitää pystyä ruokkimaan, Heidi Vanhanen sanoo.

Lue myös:

SunSäbä palauttaa palloilun raittiiseen ilmaan

SunSäbä haluaa parantaa kuntien lähiliikunnan mahdollisuuksia

Olympiakomitean erityisasiantuntija: SunSäbä on mahdollisuus pihapelikulttuurin uuteen tulemiseen

SunSäbä teki mainion maihinnousun Suomenlinnaan

SunSäbä on huippupelaajienkin mielestä huippujuttu

Video: Tätä on SunSäbä:

42602498105_c7a5ce39ff_z.jpg

Teksti: Matti Hannula

Jaa artikkeli