SunSäbä-kiertue huipentuu - Tätä kaikkea kiertue on

SunSäbä on kiertänyt kesän 2019 ympäri aurinkoista Suomea. Tällä viikolla kiertue huipentuu viimeiseen tapahtumaan Janakkalassa.

SunSäbä-kiertue starttasi salibandykesän toukokuussa Vantaalla ja nyt kiertue tulee päätökseen Janakkalassa SC Urbansin vauhdittamana. Janakkalassa tapahtuma jalkautui kahteen kohteeseen, Turenkiin sekä Tervakoskelle. Turengin SunSäbästä ei vauhtia eikä vipinää puuttunut. Päivä täyttyi alakoululaisten innostuneesta meiningistä ja reippaasta pelailusta. Aurinkoisen illan valtasi SC Urbansin omien junioripelaajienn energia ja ilo. Ulkona pelaaminen innosti vielä syyskuisessa illassa, kauden kynnyksellä. 

SunSäbä-kesä huipentuu huomenna perjantaina 6.9. Tervakosken tapahtumaan. Tervakoskellakin pääsevät alakoululaiset nauttimaan salibandysta ja SunSäbän monipuolisista aktiviteettipisteistä. Freepelaaminen mahdollistaa myös kentän vapaan kokeilun kaikille halukkaille. Tervakosken ohjelma löytyy täältä

SunSäbä-tapahtumakiertue tuo salibandyn ulkoilmaan ja sen tavoitteena on lisätä ulkoliikuntapaikkoja kaupungeissa ja kunnissa sekä innostaa pihapelikulttuuriin ympäri Suomen. Tänä kesänä SunSäbä-kiertue vieraili 17 paikkakunnalla. 

Vasta kaksivuotinen kiertue kasvoi kesällä 2019 uusiin mittoihin. SunSäbä-kiertueesta tuli osa Helsingissä marraskuussa 2020 pelattavien maailmanmestaruuskilpailujen kisamatkaa. Kisamatkassa mukana toimiminen laajensi SunSäbän aktiviteettikirjoa ja loi kesän mittaan MM-tunnelmaa ympäri Suomen. Kiertue houkutteli paikalle myös paljon vuoden 2018 maailmanmestareita sekä liigapelaajia. Tähdet kävivät pelailemassa ja tapaamassa fanejaan useassa tapahtumassa, esimerkiksi Kooveen tapahtumassa Tampereella

SunSäbä-kiertueen silmäterä, Multisport-alusta, hurmaa pelaajia ympäri Suomen. Alustalla on kesän aikana pelattu ja kokeiltu toimintaa laajalla skaalalla. Liikunnan ja urheilun riemusta alustalla on päässyt nauttimaan pelaajat päiväkotilaisista liigapelaajiin ja pesäpalloilijoista futsal-pelaajiin. Kenttä on yllättänyt käyttäjänsä positiivisesti ja ulkoliikuntapaikkojen suunnittelussa kiinnostus on kohdistunut Multisport-alustaan monella paikkakunnalla. Alusta on ihanteellinen salibandyyn, mutta se on nimensä mukaan Multisport-alusta, jolloin se soveltuu myös monipuoliseen liikuntaan ja urheiluun kattavalla lajikirjolla. Alusta on ympärivuotisesti kestävä, ja soveltuu loistavasti ulkokäyttöön, antaen anteeksi myös pinnan muutoksia maassa.

Järjestävän seuran SC Urbansin kehitys- ja nuorisopäällikkö Jokke Jokinen kommentoi Multisport-alustaa: “Alusta toimi hyvin, vaikka meidän alueella olikin aika suuri epätasainen kohta, niin silti palat kestivät paikallaan koko ajan. Koululaiset pystyivät pelaamaan kastuneellakin alustalla, kun vauhti ei ollut niin kova. Illaksi alusta kuivui nopeasti, kun oli kilpajoukkueiden vuoro pelata.” 

Kiertueena SunSäbä on monipuolinen, ja tekijöidensä näköinen. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisten salibandyseurojen ja Salibandyliiton toimesta. Seurat ovat vastuussa tapahtuman ohjelmasta, toiminnasta ja paikallisesta markkinoinnista. SunSäbä-tapahtumat ovat kesän aikana tarjonneet hyvin monipuolisesti toimintaa ja sisältöä eri paikkakunnilla. SunSäbä on liitetty paikallisten tapahtumapäivien yhteyteen, tuoden salibandyn näkyväksi keskeisillä paikoilla, kuten SB Naantalin tapahtumassa Unikeonpäivillä ja SBS Wirmon tapahtumassa Mynämäellä Laurin Markkinoilla. Toisaalla on järjestetty yhteistapahtumia kahden Salibandyliiton kesäkiertueen voimin, Tupla + Katusählyn ja SunSäbän yhdistäen, kuten Jyväskylässä O2-jkl ja Happeen tapahtumassa. Toukokuun ja alkusyksyn tapahtumissa on tuotu koululaisille ja päiväkotilaisille mahdollisuuksia salibandyyn ja ulkona pelailuun, kuten Janakkalan tapahtumissa. 

Kesän mittaan tapahtumat ovat herättäneet paikkakunnilla suurta kiinnostusta ja liikunnan sekä urheilun iloa ja riemua. Jokainen tapahtuma on ollut järjestävän seuran ja paikkakunnan näköinen, tuoden esille paikallista salibandy- sekä urheilukulttuuria. Järjestävät seurat ovat saaneet näkyvyyttä haluamissaan kohderyhmissä.

Seuran näkökulmaa SunSäbä-tapahtuman järjestämisessä kommentoi SC Urbansin Jokke Jokinen: “Kiertue palvelee hyvin erilaisia seuroja, kun seura saa itse määritellä itselleen parhaan tapahtumatyypin. Esimerkiksi meillä Janakkalassa oli paras ratkaisu järjestää koulupäivän yhteyteen, jotta saatiin taattua iso osallistujamäärä. Toimii varmasti muillakin pienemmillä paikkakunnilla, missä kohderyhmän määrä on rajallinen ja haastava tavoittaa. Tapahtumasta oli meille varmasti hyötyä ja ajoitus oli erittäin hyvä, kun pääsimme markkinoimaan seuraavalla viikolla alkavia liikuntakerhojamme.” 

SunSäbä on saanut näkyvyyttä ympäri Suomen, paikallislehdissä sekä sosiaalisessa mediassa. Veikkaus osoitti kiinnostusta SunSäbää kohtaan, tehden insertin lottolähetykseen, kun SunSäbä järjestettiin Narinkkatorilla, osana Helsinki Pride -tapahtumaa. 

Auringon suosima SunSäbä-kesä on Tervakosken tapahtumaa vaille finaalissa. Kiertuepromoottori Vilma Pekkala tiivistää kesän tunnelmat: “Toukokuussa alkanut kiertue huipentuu huomenna Tervakoskella. Kesä on ollut hieno matka täynnä loistavia tapahtumia, innostavaa seuratoimintaa ja paljon liikettä ja vipinää. Multisport-alustan kaltaisille lähiliikuntapaikoille on selkeästi kesän kokemuksen perusteella kysyntää, kiinnostusta ja tarvetta. Ulkona pelaaminen on parhaimmillaan raikasta säätä, liikettä ja hauskaa tekemistä pelikavereiden kanssa. Kukapa ei siitä tykkäisi?” 

Tulevan kesän 2020 SunSäbä-kiertueesta lisää vuoden loppuun mennessä. 

Lisätiedot SunSäbä-kiertueesta Tiina Koivistolta, tiina.koivisto(at)salibandy.fi 

Lisätiedot Multisport-alustasta Esko Kyyhkyseltä, esko.kyyhkynen(at)salibandy.fi 

Teksti ja kuvat: Veera Rönn 

kumppanit_5.9.jpeg

Jaa artikkeli