Sukevan Sulttaani tempaisi taas – Iisalmessa pelattiin perinteisesti hyvän asian puolesta

Mika Hujasen, ”Sukevan Sulttaanin”, operoima salibandyn hyväntekeväisyystapahtuma järjestettiin Iisalmessa lauantaina jo kolmatta kertaa.

Nyt pelattiin ensimmäistä kertaa erikseen naisten ja miesten ottelut. Tapahtumalla kerättiin varoja Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenosastolle sekä liikuntavälineitä ja pehmonalleja Hope ry:lle vähävaraisille lapsiperheille toimitettavaksi.

Kahtena aiempana vuonna pehmonalleja on kerätty Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Nyt nallet, jotka heitettiin kentälle sekä naisten että miesten pelin avausmaalin jälkeen, menevät siis Hope ry:lle.
– Nalleja oli arviolta vajaat 800, Mika Hujanen kertoo.
– Tapahtuma oli muutenkin taas onnistunut. Väkeä riitti katsomossa, ja pelaajilla oli hyvä meininki.

Vain tapahtumaan liittynyt, Lastenklinikoiden Kummien keräystilin kautta toteutettu varojenkeräys KYS:n lastenosaston hyväksi jäi kauas tavoitteesta.
– Vuosi sitten saimme kokoon lähes 2000 euroa. Viime aikojen uutisoinneista joutuvat nyt valitettavasti kärsimään kaikki hyväntekijät ja hyväntekeväisyysjärjestöt, Hujanen harmittelee ”Brother Christmasin” toiminnasta alkuvuodesta syntynyttä kohua.

Maajoukkuepelaajia ja maailmanmestareitakin
Iisalmessa naisten hyväntekeväisyysottelussa kohtasivat urallaan muun muassa MM-hopeaa voittaneen Marianne Hannosen kokoama ”Hannonen All Stars” ja muun muassa SM-pronssia peliurallaan saavuttaneen Jannica Hagströmin ”Hagström All Stars”.

Hannonen All Stars -joukkueessa pelasi neljä viime viikonloppuna naisten maajoukkueessa EFT-turnausta pelannutta pelaajaa: Ella Alanko, Kristiina Kauppila, Milla Nordlund ja Jenna Saario.

Classicin Ella Alanko oli tehnyt kauden viimeisessä liigapelissä, Superfinaalissa, kaksi maalia, mutta Classic joutui tyytymään hopeaan. Alanko teki kaksi maalia myös kauden viimeisessä maaottelussa, EFT-turnauksen päätösottelussa Ruotsia vastaan. Mutta myös sen pelin Alangon joukkue hävisi. Iisalmen hyväntekeväisyyspelissä Alanko jäi tyystin tehopisteittä, mutta se ei tähtihyökkääjää haitannut.
– Todella hieno tapahtuma! sanoi ensimmäistä kertaa Hujasen tempauksessa mukana ollut Alanko.
– Tämä on todella mukava ja helppo tapa olla mukana hyvässä asiassa, kun voi auttaa oman rakkaan harrastuksensa parissa, korosti Alanko.

Se, että Hannonen All Stars voitti 4–2, oli sivuseikka.
– Itselläni ”kiikaritehot”, mutta päättyipä minunkin kauteni voittoisasti, Ella Alanko naurahti.
Hannosen ryhmää tähdittivät myös muun muassa tuoreinta salibandyn naisten MM-kultaa Suomelle vuonna 2001 voittamassa olleet Miia Pöntinen ja Anne Suomalainen.

Hagström All Starsin riveissä nähtiin tuttujen salibandypelaajien lisäksi muun muassa ringeten moninkertaiset maailmanmestarit Anne Pohjola ja Marjukka Virta sekä juuri helmikuussa Pyeongchangissa Suomelle jääkiekon olympiapronssia voittamassa ollut Tanja Niskanen.

Kotilainen huoltohommissa
Miesten ottelussa kohtasivat kahden aiemman vuoden tapaan Mika Hujasen ”Sulttan&Friends” ja Samuli Ruotasen ”SaSePa”. SaSePaa tähdittivät muun muassa yhdistetyn olympiaedustaja Ilkka Herola ja salibandyn kolminkertainen maailmanmestari Jani Kukkola. Salibandyn miesten viimeisimpien MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi nimetyn Peter Kotilaisen oli puolestaan määrä vahvistaa Hujasen ryhmää, mutta loukkaantumisen vuoksi hän joutui tyytymään huoltajan hommiin.

Suomen tämän hetken kaiketi tunnetuin pianisti Lenni-Kalle Taipale innokkaana salibandymiehenä sen sijaan oli tälläkin kertaa pelikykyinen. Todellinen yllättäjä Hujasen joukkueessa oli kansainvälistäkin menestystä niittäneen Steve ’n’ Seagulls -yhtyeen laulaja-kitaristi, iisalmelainen Tomi Tajakka.
– Oli upeaa nähdä, kuinka Tajakka oli täysillä mukana pelissä, Hujanen raportoi.

12 kuukautta kuittailua
Ja lopuksi sivuseikka miesten pelistä: rangaistuslaukauskilpailun jälkeen voiton vei SaSePa numeroin 8–7.
– Meillä oli kolmen maalin johto, mutta päästimme vastustajan tasoittamaan, Mika Hujanen harmittelee.
– En minä tuota rankkaritappiota muuten päivää kauemmin voivottelisi, mutta kun nyt joutuu varmaankin kuulemaan kuittailua koko seuraavan vuoden, arvelee Sukevan Sulttaani, joka hyväntekeväisyystempaustensa ansiosta sai toissavuonna presidentti Sauli Niinistöltä kutsun Linnan juhliin.
Miehet

Teksti: Matti Hannula

Jaa artikkeli