Steelersin Nico Jonaesonille kahden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta kontaktista

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Steelersin Nico Jonaesonin kahden ottelun pelikieltoon tämän päähän kohdistuneesta kontaktista 25.10. pelatussa Salibandyliigan ottelussa Steelers – TPS.

– Peliajassa 14.10 TPS:n hyökkäyksen jälkeen pallo ajautuu Steelersin pelialueen vasempaan reunaan. Palloa juoksee tavoittelemaan TPS:n Janne Hoikkanen ja Steelersin Nico Jonaeson. Molemmat pelaajan kurottautuvat kohti palloa ja pallo karkaa tilanteesta. Tämän jälkeen Jonaeson jatkaa samalla liikeradalla kohti Hoikkasta ja osuu tätä ylävartalollaan päähän, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Jonaesonilla oli esteetön näkyvyys Hoikkaseen ja kyseessä oli selkeä kahden pelaajan välinen pallon tavoittelutilanne. Kun pallo kimpoaa mailojen lavoista, Jonaesonilla oli riittävästi aikaa ja tilaa pelata tilanne turvallisesti. Pelaajien liikeradat eivät olleet risteävät, joten tapaturmaista törmäystä ei ollut syntymässä. Jonaeson kuitenkin valmistautuu kontaktiin ottamalla selkeän sivuaskeleen kohti Hoikkasta ja kääntää ylävartaloaan juuri ennen kontaktia. Jonaesonin vasemman olkapään seutu osuu Hoikkasta päähän, aiheuttaen pään retkahdusliikkeen.

– Edellä mainituin perustein katson, että Jonaesonin toiminta on ollut tahallista ja osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan. Kurinpitokäytännön mukaan päähän kohdistuneesta taklauksesta seuraa kahden ottelun pelikielto, mikäli tapauksessa ei ole ankaroittavia tai lieventäviä seikkoja, kurinpitäjä päättää.

Kurinpitoasia tuli vireille videotuomarin päätöksellä otteluvalvojan tekemästä videotutkintapyynnöstä. Nico Jonaeson suorittaa pelikieltonsa Salibandyliigan otteluissa 3.11. Steelers – Indians ja 8.11. Steelers – Karhut.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Jaa artikkeli