Steelersille ja Tiikereille isot voitot Salibandyliigan hännillä

Valmentajan vaihtaminen poiki heti tulosta, kun Steelers pomppasi pois jumbosijalta kaatamalla kotonaan OLS:n 7-4.

Salibandyliigan sarjajumbo Steelers nappasi joulun jälkruoaksi tärkeät kolme pistettä kaatamalla kotonaan Hämeenlinnassa OLS:n 7-4. Voitto nosti uuden valmentajansa Raine Laineen johdolla pelanneet Teräsmiehet ohi Welhojen sijalle 13.

Steelers rakensi pelin puoliväliin mennessä 4–1-johdon, ja Nico Jonaeson iski vielä kolmannessa tilanteeksi 5-2, mutta OLS sähköisti pelin nousemalla Matias Tiiran ja Tuukka Kivojan osumilla maalin päähän. Oululaisten painaessa riskillä päätti kuitenkin Jose Takala Steelersin vastaiskun takatolpalta napautettuun 6–4-maaliin, ja sama mies nosti vielä rystyltä päätösnumerot vieraiden lahjasyötöstä.

Tärkeät pisteet otti taulukon häntäpäässä myös liiganousija Tiikerit, joka pompahti pois karsijan paikalta kaatamalla vieraissa pudotuspelipaikasta taistelevan LASB:n 8-3. Tiikerit ratkaisi ottelun toisen erän puolivälissä, kun Christian Remes, Valtteri Laine, Niklas Kuisma ja Mattias Kokljuschkin muuttivat viidessä minuutissa tasatilanteen Tiikerien 5–1-johdoksi. LASB kiri päätösjaksolla eron vielä kahteen maaliin ennen kuin vieraiden Yannick Lindroos, Tomi Palin ja uudelleen Lindroos nautiskelivat taululle loppunumerot.

Maajoukkuehyökkääjä Aaro Astala hurjasteli viisi maalia ja kolme syöttöpistettä, kun Westend Indians jätti Kuopiossa Welhot sarjajumboksi voittamalla 11-3. Indians repäisi ottelun aluksi 12 minuutissa kolmen maalin johdon ja kasvatti eroa loppuun saakka.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan Seinäjoen Peliveljien 25-vuotisjuhlaottelu SPV–Westend Indians sekä mittelöt Happee–Nokian KrP ja Tiikerit–OLS.

Lauantaina ratkesi myös naisten TEHO Sport Suomen Cupin ensimmäinen finalisti, kun hallitseva cupmestari PSS kaatoi kotonaan välierässä FBC Loiston 8-4. Porvoolaisten rynnistystä johti ykkösketju, jossa Ella Sundström kokosi tehot 3+2 ja vierellä Fanny Holmberg 2+2.

PSS:n vastustaja 8. helmikuuta Tallinnassa pelattavaan loppuotteluun ratkeaa sunnuntain välierässä SB-Pro–Classic.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää