Steelers ja OLS taistelivat tärkeät pisteet - Salibandyliiga jää MM-tauolle

Steelers kaatoi kotonaan LASB:n 6-4, ja OLS nousi Karhuja vastaan neljän maalin takamatkalta 7–6-voittoon.

Salibandyliigassa pelattiin tänään vielä ennen MM-taukoa kaksi ottelua, joissa jaossa olivat isot pisteet sarjataulukon alemmassa puolikkaassa. Steelers löi Hämeenlinnassa LASB:n 6-4 ja OLS Oulussa Karhut 7-6.

Steelers lämmitti 900-päistä kotiyleisöään jo avauserässä 4–2-johdolla Ville Lastikan lauottua kaksi maalia. LASB kiri kahdesti eron yhteen, kunnes Ville Lastikka sinetöi hattutemppunsa tyhjään verkkoon 13 sekuntia ennen ottelun loppusummeria. Syötön viimeiseen osumaan paiskasi maalivahti Santtu Pohjonen, joka urakoi ottelussa 22 torjuntaa.

Oulussa nähtiin kaksijakoinen ilta, kun Karhut vei avauspuolikkaan 1-5 ja OLS jälkimmäisen 6-1. Vielä kolmannen erän avausvaihdossa Tuomas Puisto laukoi porilaiset vieraat 6–4-johtoon, mutta OLS ei antautunut. Tatu Kiipeli sekä Olli Wikstedt kruunasivat keltapaitojen hallinnan maaleilla, ja kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua Mika Kaitera linkosi kaukaa ratkaisun ja ensimmäisen liigamaalinsa. Illan hahmo oli kuitenkin ennen tänä koko syksynä yhden tehopisteen kirjauttanut puolustaja Otto Kurronen, joka tänään syötti OLS:n maaleista viisi (!). Lukema sivuaa Mikko Helasen nimissä ollutta seuran ennätystä.