SSRA on Pohjoisen alueen cupmestari – MLT taipui 7-10

SSRA pelasi viikonloppuna pohjoisen alueen cupmestariksi, kun se voitti aluefinaalissa MLT:n vieraskentällä luvuin 10-7. Luvassa on vielä kolme aluefinaalia ja naisten pikkufinaali.

Cupin luonteeseen olennaisena osana kuuluu asetelma, jossa eri sarjaportailla pelaavat joukkueet ottavat toisistaan mittaa. Sellainen nähtiin nytkin, kun 2. divisioonaa edustava oululainen SSRA kohtasi sarjaporrasta ylempänä eli Suomisarjassa tahkoavan MLT:n tämän kotikonnuilla Seinäjoella.

SSRA otti ohjat alusta alkaen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin sen 4-1-johdossa. Toisessa MLT onnistui kertaalleen ja vierasjoukkue kahdesti, joten viimeiselle parikymmenminuuttiselle MLT:lle jäi kurottavaa neljä maalia. MLT saikin siinä viisi osumaa aikaiseksi, mutta SSRA:n iskettyä neljästi, matkasivat mestaruusmitalit, palkintopokaali, ja tuhannen euron rahapalkinto Ouluun. SSRA:n maaliahneimpia hattutempuillaan olivat Joona Karjula (3+2) ja Antti Vikstedt (3+0). MLT:n Lassi Reunamäki merkkautti pisteet 2+1 ja Ville Kakkori 1+2.

Ottelutilastot täällä.

Kumpainenkin joukkue eteni Cupissa aina kuudennelle kierrokselle saakka. MLT kohtasi vahvempansa, kun F-liigan Nokian KrP näytti kaapin paikan 9–4-voitolla. SSRA sinnitteli Divaria edustavaa O2-Jyväskylää vastaan loppuun asti, mutta koki 3–4-tappion.

Tulevat aluefinaalien ajankohdat
Itäinen alue su 30.1. klo 18.30 KSS (5. div.) – Troopers (Suomisarja), Kuopio (Lippumäki)
Läntinen alue la 5.2. klo 12 TPS 3 (2. div.) – SC Luppo (4. div.), Turku (Leaf-Areena)
Eteläinen alue ti 22.2. klo 18.30 Tiikerit II (2. div.) – SCH (2. div.), Vantaa (Tiger Sport Areena)

HUOM! Alueellisten koronarajoitusten vuoksi ajankohtiin voi tulla muutoksia.

Mistä aluefinaaleissa on kyse?
Suomen Cupin aluefinaaleissa kohtaavat kunkin neljän alueen (etelä, länsi, itä ja pohjoinen) kaksi pisimmälle edennyttä joukkuetta Suomisarjasta ja alueellisista sarjoista. Panoksena on aluemestaruuspokaali, mitalit sekä 1 000 euron rahapalkinto.

Aluefinaaleissa kotijoukkueena toimii alueen pidemmälle edennyt joukkue alla mainittua vertailukriteeristöä käyttäen.

Kriteeristö
Useamman kuin kahden alueellisen kaavion joukkueen pudotessa samalla kierroksella, vertaillaan joukkueita seuraavassa järjestyksessä:
1) putoamista edeltävällä yksittäisten otteluiden kierroksella pudotetun joukkueen sarjataso
2) järjestyksessä sitä edeltävien yksittäisten otteluiden kierrosten vastustajien sarjataso
3) turnausmuotoisella kierroksella: a) sijoitus lohkossa, b) turnauksen maaliero / pelatut ottelut, c) turnauksen tehdyt maalit / pelatut ottelut.

Mikäli kaikki edelliset kohdat ovat tasan, tai joku vertailtavista joukkueista ei ole osallistunut vertailtavalle kierrokselle, määrittää aluefinaalipaikan arpa.

Naisten Suomen Cupissa on jäljellä vielä pikkufinaali SBS Wirmo Akatemia – O2-Jkl II. Sen ajankohtaa ei ole vielä sovittu.

Jaa artikkeli