SPV:n ikiliikkuja pelasi katkenneella ristisiteellä, kausi päättyi välieräotteluun: "Lepo voi tehdä ihan hyvääkin"

SPV taipui Falunille 7-2 Champions Cupin välierässä Seinäjoki Areenassa. Pohjanmaan punaisten Jukka-Pekka Pelto-Arvo vahvisti pelin jälkeen, että hänen kautensa on ohi ja leikkauspöytä kutsuu torstaina.

Armoton karvaaja ja keuhkoton juoksukone loukkasi jalkansa pari viikkoa sitten Raumalla SalBaa vastaan, ja diagnoosi oli katkennut eturistiside sekä kierukkavamma oikeassa polvessa. Toiselta lääkärikäynniltä tuli positiivisia uutisia, ja hän sai pelata vielä Champions Cupin kotiyleisön edessä.

Aivan normaalilta menolta Pelto-Arvon liikkuminen ei toki näyttänyt.

– Sehän se vitsi on, että jos multa ottaa liikkeen pois, ei paljoa jää. Vasemmalla jalalla piti yrittää tehdä nopeat käännökset, mutta kyllähän siinä aina muutaman askeleen jäi. Yritin vain pelata niin pitkään, ennen kuin sanotaan, että tule pois sieltä.

Areenaan saapui lauantai-iltana Champions Cupin historian suurin yksittäisen ottelun yleisömäärä 2470, ja monien muiden tavoin myös Pelto-Arvo nautti pelaamisesta vammasta ja tuloksesta huolimatta.

– Unohtumaton fiilis ja unohtumaton tapahtuma. Kun ensimmäiseltä lääkäriltä tuli tuomio, ettei tännekään enää pääse, käänsin jo katseitani ensi kauteen, mutta olihan tähän nyt mukavampi päättää kuin siihen Rauman vieraspeliin. Hienoa oli pelata, vaikkei aivan vielä siltä tunnukaan, Pelto-Arvo tuumi tappion karvas kalkki suussaan.

Pelto-Arvolla oli takanaan huima harjoituskesä, ja mies oli todella kovassa kunnossa uuden kauden startatessa. Vaikka edessä on pitkä kuntoutusjakso, ei 24-vuotias hyökkääjä lähtenyt surkuttelemaan kohtaloaan.

– Loukkaantumiset kuuluvat urheiluun, ja lepo voi tehdä ihan hyvääkin. Olen juossut yli 10 vuotta arkipäivät ja viikonloput pallon perässä, ja jollain tapaa tällaisessa pakotetussa levossa voi nähdä jotain positiivistakin.

Kauden viimeiseksi jääneestä ottelusta Pelto-Arvolla oli melko realistinen näkemys. Päätöserään lähdettiin tasalukemissa, mutta sitten tapahtui jotain.

– Siinä oli paikat 3-2-tilanteessa tasoittaa, ja jos tähdet olisivat olleet kohdallaan, olisi se voinut pomppia meillekin. Pelillisesti Falun oli kuitenkin edellä, ja heillä oli paljon paikkoja karata jo ensimmäisissäkin erissä.

Teksti: Henri Pitkänen

Jaa artikkeli