SPV:lle tappio Champions Cup -kenraalissa - Tikka nakutti pisteet Happeelle

Puolustaja Otto Tikka kruunasi viiden pisteen iltansa jatkoaikamaalilla, kun Happee haki 6-5-voiton Seinäjoen Peliveljistä. Ottelu oli samalla SPV:n kenraaliharjoitus ensi viikonlopun Champions Cupiin.

Happee johti avauserän jälkeen 2-0 ja toisessa erässä 3-2, mutta ennen toista taukoa Sami Koski läpiajosta ja Ville Kuusela ylivoimalla laukoivat SPV:n edelle. Jami Mannisen tasoituksen jälkeen iski viisi minuuttia ennen ottelun loppua Jari Hankkio, mutta sekään ei riittänyt. Happee veti maalivahti Miro Tuomalan penkille, ja puoli minuuttia ennen summeria Petri Kauko ohjasi Otto Tikan pitkän pallon takatolpalta sisään. Jatkoajasta muodostui erikoinen, kun pallon ensinnä saanut SPV piti sitä pari minuuttia oman maalinsa takana. Happeen päästyä vuoroon iski kuitenkin Otto Tikka (kuvassa): Ratkaisuosuma ajassa 63.31 oli miehelle illan toinen maali ja viides tehopiste.

Turussa TPS nappasi kauden avausvoittonsa kaataessaan OLS:n 5-2. Isännät karkasivat toisen erän aluksi jo 3-0-johtoon, mutta OLS kiri eron vielä hetkeksi yhteen. Sami Saarinen (2+1) ja Jani Hyytiäinen (1+2) olivat turkulaisten tehomiehet.

EräViikingit otti syksyn kolmannen voittonsa kaataessaan kotonaan SB Welhot 8-6. Isännät johtivat kolmannen erän alussa jo 7-2, mutta liiganousija nosti vielä jännitettä kiriessään Iiro Lankisen kahdella ja Riku Tuonosen yhdellä osumalla lukemiin 7-5. Jatkoksi epäonnistui kuitenkin hattutempun jo latonut Iiro Lankinen rangaistuslaukauksessaan, ja kohta Mika Moilanen nosti isännille 8-5. EräViikinkien tehopisteet jakautuivat tänään 12 pelaajalle kun Welhojen kakkosviisikosta Juha Rautiainen ahnehti 0+5 ja Iiro Lankinen 3+0.

Salibandyliigassa pelataan keskiviikkona vielä ottelu Nokian KrP – Oilers ennen kuin ensi viikonloppuna on Seinäjoen Champions Cupin vuoro.

Arkistokuva: Esa Jokinen