SPV teki sen taas – kolmen maalin takaa TEHO Sport Suomen Cupin voittoon

Seinäjoen Peliveljet on toisen kerran TEHO Sport Suomen Cupin mestari kaadettuaan päivän loppuottelussa Riihimäellä Nokian KrP:n 6-5. SPV:n tätä ennen ainoa cupfinaali ja voitto olivat kaudelta 2010-2011.

Myös Nokian KrP:lle cupfinaali oli seurahistorian toinen. Vuosi sitten se hävisi Tallinnassa Classicille.

Nokian KrP otti otteen heti ottelun alusta mutta ensimmäinen maali merkittiin SPV:lle, kun tilanteeseen kurottanut Nico Jonaeson huitaisi epäonnekseen pallon omaan verkkoon. Kohta Jonaeson kuitenkin vapautti Henri Johanssonin ohjaamaan maalin edestä tasoituksen, ja KrP:n päästyä pelaamaan ylivoimalla Johansson sivalsi Joona Rantalan poikkisyötöstä nokialaiset johtoon.

Toisessa erässä KrP näytti jo karkaavan, kun Mikko Laakso kiepsahti hyökkäyspään pallonriiston jälkeen laukomaan 3-1 ja Henri Johansson viimeisteli perään hattutemppunsa. Sitten oli Peliveljien vuoro osoittaa tunnettu sitkeytensä: Jari Hankkio sivalsi Sami Kosken rystyltä tuuppaamasta pystysyötöstä kavennuksen ja vain 11 sekuntia myöhemmin Juuso Keskinen karkasi Jeri Heikkilän kaaripallosta nostamaan eron enää yhteen.

Viikolla SPV nousi F-liigan ottelussa Nokiaa vastaan neljän maalin takaa voittoon, ja se palasi mieleen, kun kolmannen erän alussa Aapo Lokasaari lapioi kakkospallosta pelin tasoihin ja kohta puolustaja Henri Urmas linkosi viivasta Peliveljet toisen kerran johtoon. Vajaat neljä minuuttia ennen ottelun loppua KrP:n Nico Jonaeson otti päädyssä turhan työntämisjäähyn, ja ylivoimalla Jari Hankkio pommitti oikeasta siivestä takatolpan tyveen 6-4. Jonaeson työnsi vielä etukulmasta kavennuksen Henri Johanssonin syötettyä poikittain maalin takaa, mutta sitten aika loppui.

– Meiltä ihan hyvä tulo peliin mutta sitten tekeminen vähän karkasi ja hyökkäykset jäivät liian lyhyiksi, SPV:n valmentaja Tommy Koponen mietti VeikkausTV:n haastattelussa.
– Toisen erän alussa oltiin pallolla huolimattomia, jolloin kaveri pääsi vähän karkuun, mutta näytettiin taas luonnetta ja noustiin kahdella nopealla mukaan. Sitten se oli taas maalin peli, ja tiedettiin, että kun päästään kolmanteen erään, ollaan siinä aika vahvoja. Lopussa kyllä olisi pitänyt maalin johdossa pysyä enemmän pallossa.

Nokian KrP:n luotsi Jarmo Härmä oli toisen perättäisen hävityn cupfinaalin jälkeen ymmärrettävän pettynyt.
– Jonkin verran tulee v-alkuista sanaa mieleen kun katsoo vierestä kaverin juhlimista toista vuotta putkeen, mutta oli tämä hyvä salibandyilta ja pokaalin arvoista peliä. SPV näytti, kuinka hyviä he ovat ratkaisupeleissä ja varmaan nosti omaakin rimaansa jonkun verran. Meillä oli toisessa erässä vahva momentum ja pitää ottaa läksynä, miten hiukan humalluttiin kun johdettiin 4-1 ja 5-1:kin kävi lähellä. On meille vähän tyypillistä, että kun pitäisi lyödä peli pakettiin, ajatus karkaa vähän liian kauas. Se on oppi, joka pitää tästäkin pelistä ottaa mukaan.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Miesten Suomen Cupin loppuottelu

Nokian KrP–SPV 5-6 (2-1, 2-2, 1-3)

1. erä: 8.33 Oma maali 0-1, 14.30 Henri Johansson (Nico Jonaeson) 1-1, 19.14 Johansson (Joona Rantala) 2-1 yv.
2. erä: 21.23 Mikko Laakso (Jere Mattila) 3-1, 27.56 Johansson (Rantala) 4-1, 28.20 Jari Hankkio (Sami Koski) 4-2, 28.31 Juuso Keskinen (Jeri Heikkilä) 4-3.
3. erä: 41.54 Aapo Lokasaari (Joni-Arttu Sieppi) 4-4, 45.48 Henri Urmas (Koski) 4-5, 57.14 Hankkio (Koski) 4-6 yv, 58.13 Jonaeson (Johansson) 5-6 im.

Torjunnat:
Miro Tuomala Nokian KrP 1+7+6=14,
Rasmus Hasu SPV 5+8+6=19.

Jäähyt: Nokian KrP 2 min, SPV 2×2 min.

Erotuomarit: Thomas Ellis ja Janne Sjögren

Katso maalikooste:

Valokuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli