SPV teki sen taas – kolmen maalin takaa rinnalle ja ohi Eerikkilä Super Cupin voittoon

Viime kauden cupmestari Seinäjoen Peliveljet nappasi Eerikkilä Super Cupin voiton kaatamalla liigamestari Classicin maalein 5-4. Classic oli ehtinyt johtaa avauserän jälkeen jo 3-0.

SPV otti viime talven cupvoittonsa nousemalla finaalissa Nokian KrP:tä vastaan kolmen maalin tappioasemasta ohi, ja nyt Peliveljien sitkeyden sai tuta F-liigan kestomestari Classic. Ville Lastikan upeasta syötöstä viimeistellyt Janne LamminenMikko Leikkanen ja Alpo Laitila nakuttivat Classicin avauserässä jo 3–0-johtoon, mutta tänään ei sekään riiittänyt.

Jari Hankkion kavennettua toisessa erässä kahdesti Sami Johansson linkosi Classicin päätösjaksolla vielä 4–2-johtoon, mutta SPV ei häkeltynyt. Jari Hankkio sipaisi kääntölaukauksella 4-3, ja tasoitus tuli Miika Latvalan kaukovedolla, joka yllätti maskin takana kuikuilleen Lassi Torisevan. Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa SPV pääsi pelaamaan vielä kerran ylivoimalla, ja Jari Hankkio pommitti takakulmaan ottelun neljännen maalinsa. Pallon Hankkion lapaan tarjoili Tuomas Mustonen, jolle syöttöpiste oli ottelun neljäs.

– Poika osaa tehdä maaleja kunhan saa fysiikan kuntoon, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen tiivisti Jari Hankkion mahdollisuudet Ruudun haastattelussa.
– Kaikki tietävät hänen potentiaalinsa, ja sen jälkeen kyse on paljon fysiikan puolen asioista. Niitä on työstetty paljon ja pystytään toivottavasti jatkamaan ilman takapakkeja.
Päävalmentajan usko ei ollut horjunut edes kolmen maalin tappioasemassa.
– Ensimmäisestä erästä jäi kismittämään, että ei mielestäni oltu niin paljon perässä kuin 3-0 taululla näytti. Pikkuisen oltiin vielä hakusessa ja pelissä vääränlaista kunnioitusta ja jännitystäkin, mutta fyysisesti oli koko ajan fiilis, että ollaan hyvin mukana ja pystytään haastamaan ihan täysin, joukkueen fysiikkapuoleen perinteisesti paljon satsannut Koponen muistutti.
– Viimeiset kaksi erää olivat meiltä hyvä osoitus, että ollaan pystytty työstämään asioita paljon eteenpäin.

Eerikkilä Super Cup on F-liigan kauden avaustapahtuma, jossa kohtaavat edellisen kauden liiga- ja cupmestarit.

Kuvia ottelusta

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli