SPV tasoitti välierävoitot - Pylsylle pudotuspelien uusi syöttöennätys

SPV tasoitti välierävoitot TPS:aa vastaan ja Classic nappasi jo toisen täplänsä Oilersia vastaan. Joonas Pylsy kirjautti uudeksi pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätykseksi kuusi.

Seinäjoen Peliveljet haki Salibandyliigan välierissä kotiedun takaisin Turusta kaataessaan TPS:n sen kotikaukalossa 10-3. Toisessa parissa Joonas Pylsy tehtaili uuden pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätyksen, kun hän pohjusti kuusi osumaa Classicin lyödessä Espoossa Oilersin 8-3. Classic johtaa sarjaa nyt 2-0.

Seinäjoelta avausvoiton hakenut TPS aloitti tänään vahvasti, kun se karkasi 15 minuutissa 3–1-johtoon. Terävä SPV kuitenkin nousi jo ennen ensimmäistä erätaukoa johtoon, ja toisessa se kasvatti eron kahteen ennen kumpaakin joukkuetta ruoskinutta jäähysumaa. päätösjakson Peliveljet veivätkin murskaavasti 5-0 nostettuaan kaksi viimeistä osumaansa tyhjään TPS-verkkoon. SPV:n hyökkääjä Sami Koski ja puolustaja Jyrki Holopainen olivat Kupittaan illan tehomiehet kummankin koottua saldon 1+3.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Espoossa Oilers sinnitteli vielä avauserän yhdellä takaiskulla, mutta toisessa Classic jyräsi 949 katsojan harmiksi 4–1-johdon. Kolmannessa erässä Oilers kykeni kaventamaan kahdesti, mutta Classic iski vastaavasti espoolaisten verkkoon neljä palloa. Mahtavaa kautta pelaava hallitseva maailmanmestari, Suomen mestari, Suomen Cupin mestari ja seurajoukkueiden Champions Cupin mestari Joonas Pylsy nappasi nimiinsä pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätyksen, kun hän teki esityön peräti kuuteen Classicin maaliin.

Aikaisemman yhden ottelun syöttöennätyksen viisi maalisyöttöä olivat jakaneet VFT:n Lasse Takala kaudelta 1993-1994 ja Viikinkien Jari Pekkola kaudelta 1994-1995.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Välierien kolmannet ottelut SPV–TPS ja Classic–Oilers pelataan Seinäjoella ja Tampereella sunnuntaina.

Katso tästä Joonas Pylsyn illan kuusi maalisyöttöä:

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli