SPV nousi kuilun partaalta A-poikien mestaruustaisteluun Espoossa

Oilers ei päässyt juhlimaan mestaruutta kotikentällään, kun SPV nousi neljän maalin takaa voittoon.

A-poikien finaalisarja sai keskiviikkona trillerimäisiä piirteitä, kun Oilers ja SPV kohtasivat kolmannen kerran Espoossa. Kaksi loppuottelua voittanut kotijoukkue tarrasi mestaruuspokaalin kahvaan, kun se meni 5–1-johtoon toisessa erässä.

Seinäjokiset olivat kuitenkin päättäneet pilata bileet. Vieraat nousivat maali kerrallaan ensin tasoihin ja lopulta 6–5-voittoon. SPV:n kolme viimeistä maalia teki vuonna 2001 syntynyt Matias Mäenpää.

Nuorukaisen hattutemppu oli oikeaoppinen, sillä kaikki osumat syntyivät kolmannessa erässä. Ne olivat viimeisen 20-minuutisen ainoat onnistumiset, joiden myötä SPV pääsi ensimmäistä kertaa johtoon koko finaalisarjan aikana. Oilers haki vimmatusti tasoitusta, jota ei kuitenkaan tullut.

Onnistuneen ryöstöretken pääarkkitehti oli tottakai tyytyväinen.

– Meillä oli tosi hyvä valmistautuminen, mutta kaveri pääsi virheistä karkumatkalle, Mäenpää kertasi.

Maukas voitto tuo SPV:lle varmasti uskoa siihen, että runkosarjaa hallinneen ja finaalisarjaan edelleen vahvistuneen Oilersin mestaruus on kaikkea muuta kuin varma.

– Lauantaina hoidetaan homma kotona ja tullaan tänne takaisin maanantaina pokaalia hakemaan, Mäenpää suunnitteli hymyillen.

Oilersin liigavahvistuksista nimekkäimmät Justus Kainulainen, Heikki Iiskola ja Antti Suomela jäivät keskiviikkona pisteittä. Oilersin tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehnyt Niko Laiti ja kolme syöttöpistettä kerännyt kapteeni Yannick Lindroos.

Myös SPV valjasti Salibandyliigassa kannuksiaan hankkineita lupauksiaan mestaruusjahtiin. Mäenpään tapaan vuonna 2001 syntynyt Konsta Haukkala pelaa kiireistä kevättä, sillä hän on mukana Kanadaan alle 19-vuotiaiden MM-kisoihin matkaavassa maajoukkueessa.

– Hienoa päästä edustamaan maataan, mutta vedetään ensin täällä täysillä, Haukkala sanoi.

Hän pelasi parikymmentä runkosarjan ottelua Salibandyliigaa ja oli kokoonpanossa myös kolmessa pudotuspelikamppailussa. Sunnuntaina odottaisi miesten pronssiottelu Seinäjoella, vastassa mikäs muukaan kuin Oilers.

Haukkala ei vielä tiennyt, käykö kutsu miesten mitalipeliin. Jos SPV voittaa lauantaina neljännen lopuottelun, tietäisi se seurojen liigaringissä mukana oleville A-junioreille mahdollisesti kolmea perättäistä pelipäivää. Se kuulostaa kovalta urakalta.

Arvometallia on joka tapauksessa luvassa Haukkalan kaulaan, väri tai värit vain ovat selvittämättä.

– Vielä jaksaa painaa, Haukkala kuittasi kevään otteluruuhkan.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Teksti: Erno Rautarinta
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli