SPV korjasi pisteet, kun Salibandyliiga saapui Ähtäriin

SPV löi tänään Ähtärissä pelatussa Salibandyliigan ottelussa Welhot 11-5.

Salibandyliiga esittäytyi tänä iltana Ähtärissä, jossa Seinäjoen Peliveljet pelasi runkosarjan kotiottelunsa Kuopion Welhoja vastaan. Liikuntahallille saapunut 600-päinen yleisö näki SPV:n nousevan sarjakolmoseksi 11–5-voitolla.

Selvä ero syntyi jo avauserässä, kun Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Matias Lintula ja uudelleen Pelto-Arvo laukoivat Peliveljet 11 minuutissa kolmen maalin johtoon ja Riku Tuonosen kavennuksen jälkeen Tommi Hakala teki vielä ennen ensi taukoa tilanteeksi 4-1. Welhot kiri toisessa erässä parhaimmillaan lukemiin 6-4, mutta sitten SPV karkasi uudelleen.

Jukka-Pekka Pelto-Arvo laukoi kotijoukkueen maaleista neljä, Jari Hankkio kokosi tehot 3+1 ja Sami Koski syötti kolme osumaa. Hän nousi samalla liigan runkosarjan kaikkien aikojen syöttöpörssissä lukemaan 422 ja kärkeen ohi Petri Kaukon.

Kuopiolaisista osui kahdesti Riku Tuononen. Welhojen 6–4-kavennus oli vasta 17 vuotta täyttäneen Samu Kärkkäisen liigauran ensimmäinen maali.

Salibandyliiga jatkuu tiistaina otteluilla Nokian KrP–ÅIF ja Welhot–Classic.