SPV juhli B-poikien mestaruutta täyden kotikatsomon edessä

B-poikien kolmatta finaalia SPV:n ja Steelersin välillä seurasi Seinäjoen urheilutalossa 1148 katsojaa.

SPV:n B-pojat täydensivät seuran värisuoran valtakunnallisissa sarjoissa. SPV voitti keskiviikkona kolmannessa loppuottelussa Steelersin 13–7 ja vei pokaalin kotiin suoraan otteluvoitoin 3–0.

Seinäjoen Peliveljet sai kuin saikin kultamitalisteja juhlittavakseen salibandykaudella 2018–19. Miesten edustusjoukkue nappasi Salibandyliigassa pronssia, ja A-pojat saivat hopeaa hävittyään loppuottelusarjan Oilersille.

Mutta pykälää nuoremmissa kaikki meni nappiin. SPV voitti keskiviikkona kolmannessa loppuottelussa Steelersin 13–7 ja vei pokaalin kotiin suoraan otteluvoitoin 3–0.

Katso Juha Käenmäen kuvat ratkaisevasta finaalista.

SPV tuulettaa

– Meillä oli laaja joukkue, saimme ympäri Pohjanmaata terävimmät yksilöt, B-poikien päävalmentaja Anssi Pietilä totesi.

Teräviä yksilöitä, toden totta, varsinkin viimeistelyssä. SPV teki runkosarjassa maaliennätyksen iskettyään 22 pelissä huimat 256 maalia. Joukkoon mahtui toki pari tappiotakin, ja pudotuspeleissä TPS laittoi seinäjokiset välierissä todella tiukille.

Pienistä kuopista huolimatta SPV voidaan nimetä sarjan parhaaksi joukkueeksi, kuten Pietiläkin totesi ilman sen kummempaa kotiinpäinvetoa.

– Tämä oli työteliäin sakki, jonka kanssa olen ollut tekemisissä junioreiden valmentajana. Teimme töitä hyvällä moraalilla ja pilke silmäkulmassa.

Ringissä oli paljon pelaajia, mutta kaikille oli käyttöä. Salibandyliiton tilastosivuilta löytyy 29 runkosarjassa pelannutta ”Veljeä”.

– Meidän pelaajia kelpasi A-junnuihin ja liigaan asti ja heidän tilallaan pelanneet pystyivät myös voittamaan otteluja, Pietilä sanoi.

Riku HakanenLiigaan asti kelvanneista hurjaa jälkeä teki etenkin vaasalaislähtöinen Riku Hakanen (viereinen kuva). Vuonna 2001 syntynyt hyökkääjä latoi B-poikien runkosarjassa 17 otteluun uskomattomat tehot 34+41=75.

A:ssa hän teki kymmenessä pelissä pisteet 12+16=28 ja miesten Salibandyliigassa mentiin piste per matsi tahdissa – kaksi ottelua ja kaksi maalia.

– Vaasalle giganttinen kiitos, että ovat tuollaisen pelaajan kasvattaneet, Pietilä naurahti ja lisäsi heti perään, että huippulupauksia nousi esiin myös Seinäjoella kasvaneista.

Hakanen ja toinen alle 19-vuotiaiden MM-kisoihin Kanadaan ensi kuussa matkaava hyökkääjä Konsta Haukkala saivatkin mitalien värisuoran myös omaan palkintokaappiinsa.

Huimia pistemääriä selittää osittain se, että B-pojat pelaavat miesten joukkueen tapaan hieman erilaista salibandyä kuin muut. Kova karvaus, nopea ja osittain ”epäortodoksinen” pallollinen peli ja koko ajan juokseminen pakottavat vastustajat ylitempoon, mistä niillä ei välttämättä ole kokemusta.

– Toki vivahde-eroja miesten pelitapaan on, mutta varsinkin B-junnuissa tämän pystyy pistämään vielä överiksi, Pietilä selitti SPV:n mättämää maalimäärää.

Hän muistutti, että esimerkiksi TPS pystyi löytämään välierissä hyvin lääkkeitä pelitapaan. Turkulaiset voittivat toisen ottelun paras kolmesta -systeemillä pelatussa sarjassa.

– Se oli meille se viimeinen kasvun paikka.

SPV voitti kolmannen välierän kotonaan 8–6 ja eteni loppuotteluihin. Steelers saa myös kehut Pietilältä.

– Täytyy olla kiitollinen ja onnellinen, että pystyimme harjaamaan sarjan. Nämä olivat tasaisia pelejä, mutta pystyimme olemaan murhaavan tehokkaita omissa momentumeissamme.

Vaikka mestaruus lämmitti kokeneen koutsin mieltä, hän muistutti, ettei pokaali ole tärkein asia junioreiden peleissä.

– B-junnujoukkueen tavoite ei voi olla Suomen mestaruus, vaan pelaajien kehittäminen. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä tapahtuu, mutta liigaan ja maajoukkueeseen heitä pyritään viemään.

B-pojat SPV
Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat Juha Käenmäki

Jaa artikkeli