Spt-maajoukkueelle hopeaa lupauksia herättäneellä esityksellä Italian-turnauksesta

Kesäkuussa Pajulahdessa pelattaviin Euroopan mestaruuskilpailuihin valmistautuva Suomen sähköpyörätuolisalibandymaajoukkue sijoittui toiseksi kovatasoisessa neljän maan turnauksessa Italian Lignano-Sabbiadorossa.

Turnauksen isäntämaa ja hallitseva maailmanmestari Italia voitti Suomen finaalissa 6–5-numeroin tiukkojen vaiheiden jälkeen. Italia johti peliä jo 4–1, kunnes Suomi sai pelin uomiinsa ja nousi ensin 4–4:ään ja Italian johtomaalin jälkeen vielä 5–5:een. Viimeisen maalin teki kuitenkin kotijoukkue ja Suomen oli tyytyminen hopeaan.

– Ensimmäinen erä oli meiltä heikko esitys, mutta erätauolla puhuttiin asioista niiden oikeilla nimillä, muutettiin hieman taktiikkaa ja vaihdettiin kokoonpanoja siten, että saatiin muodostettua toimivia yhdistelmiä. Harmittavasti lopulta hävittiin, mutta tyytyväinen voi olla hopeamitaleihin, sanoi kempeleläislähtöinen, nykyään Lahdessa asuva Samuel Ojala.

Ojala pääsi viimeistelemään Suomen 4–4-tasoituksen. Ensimmäisiä maajoukkuepelejään Italiassa pelannut 17-vuotias järvenpääläinen Kasper Vuorinen teki loppuottelussa kaksi maalia, mm. upealla laukauksella syntyneen 5–5-tasoituksen. Kokeneet Olli Palonen ja Petri Matikainen vastasivat Suomen kahdesta muusta maalista.

Alkulohkossa Suomi pelasi Italian kanssa 2–2-tasapelin, mutta hävisi Sveitsille 5–8 ja Saksalle 5–6. Näissä peleissä Suomi pyöritti kokoonpanoaan runsaasti. Kun Saksa tuli sunnuntain välierässä toistamiseen vastaan, oli Suomi vahvempi lukemin 5–3.

– Sähköpyörätuolisalibandyssa pääsee melko harvoin pelaamaan kovatasoisia otteluita muita huippumaita vastaan, joten tämä oli meille erinomaista harjoitusta kesäkuun EM-kotikisoja ajatellen. Lopputuloksilla ei lopulta tässä vaiheessa ollut niin hirveästi merkitystä, Ojala totesi.

– Tämä turnaus oli varmasti myös hyvää mainosta koko lajille kesän kisoja ajatellen. On paljon tasaväkisiä maita, jotka voivat voittaa mestaruuden ja Suomi on yksi niistä. Uskon, olen varma siitä, että kesäkuussa me olemme ykkösiä, hän jatkoi.

EM-kilpailut pelataan Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa 3.–7. kesäkuuta. Suomi pelaa B-lohkossa yhdessä sunnuntain vastustajien Italian ja Saksan sekä karsintojen kautta kisoihin päässeen Espanjan kanssa. Suomella on kolme arvokisapronssia sähköpyörätuolisalibandysta: EM-pronssia vuodelta 2012 ja MM-pronssia 2010 sekä 2014.

Sähköpyörätuolisalibandyn IPCH Euro Stars -turnaus
Lignano-Sabbiadoro, Italia 21.–23.2.2020

Alkulohko
Italia–Suomi 2–2
Saksa–Sveitsi 10–6
Saksa–Italia 3–3
Italia–Sveitsi 3–4
Sveitsi–Suomi 8–5
Suomi–Saksa 5–6

Alkulohkon loppujärjestys
1. Saksa 3 2 1 0 19–14 7
2. Sveitsi 3 2 0 1 18–18 6
3. Italia 3 0 2 1 8–9 2
4. Suomi 3 0 1 2 12–16 1

Välierät
Sveitsi–Italia 2–4
Saksa–Suomi 3–5

Pronssiottelu: Saksa–Sveitsi 4–3

Loppuottelu: Italia–Suomi 6–5

Suomen joukkue
Samuel Ojala, Lahti
Juha Palonen, Helsinki
Ella-Riikka Isometsä, Helsinki
Anni Kyröläinen, Helsinki
Petri Matikainen, Helsinki
Atso Ahonen, Helsinki
Jesse Mursu, Espoo
Anni Mannelin, Oulu
Kasper Vuorinen, Järvenpää
Markku Jansson, Vaasa

Valmentajat
Mika Borg
Jaakko Linkoheimo

Teksti: Lauri Jaakkola
Kuva: Riina-Kaisa Ojala

Jaa artikkeli