SM-viikko tuo Lahteen 25 lajin SM-kisat – 3v3 salibandy myös mukana!

Salibandy on ensimmäistä kertaa mukana ensi vuoden elokuussa Lahdessa järjestettävällä SM-viikolla. Pelimuotona on 3v3 maalivahdein.

Lahdessa 3.-6.8.2023 järjestettävällä SM-viikolla on mukana erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus suomalaisen urheilun lajikirjosta. Elokuun alussa kilpaillaan neljän päivän aikana yhteensä 25 lajin suomenmestaruuksista.

Olympiakomitean tapahtumakirjoon kuuluva SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Kesällä 2023 tapahtuma järjestetään Lahdessa osana kaupungin urheilutapahtumien supervuotta.

Lahden SM-viikolle ilmoittautui määräaikaan mennessä 20 lajiliittoa ja 25 lajia. Joukossa on sekä kokeneita SM-viikon kävijöitä että aivan uusia lajituttavuuksia. Lajiliitoista kolme, Taekwondoliitto, Krikettiliitto ja Jousiampujain liitto, on ollut jollain lajimuodolla mukana kaikilla aiemmilla SM-viikoilla. Ensimmäistä kertaa SM-viikolla nähdään mm. salibandya, mölkkyä ja tanssin Latin 1on1, jossa kilpaillaan ensi kertaa Suomen mestaruuksista.

Salibandyn osalta tiedetään tässä vaiheessa seuraavaa:
– pelimuotona 3v3 + maalivahdit
– peliaika 3×3 minuuttia
– pelit ulkoalustalla, kentän koko 10×20 m
– sarjoina: miehet, naiset ja sekasarja

Turnaukseen ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut, eikä mukaan otettavien joukkueiden määrää päätetty.

Lajiliitot vastaavat lajinsa järjestelyistä mahdollisen yhteistyöseuran kanssa.

Kesän 2023 lajit ovat avovesiuinti, beach taekwondo, biljardi, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, tankotanssi, tanssi/latin 1on1, ultimate, Vahvin SM ja x-trial. Muutama laji vahvistunee vielä myöhemmin.

– SM-viikon ensi kesän kattaus on hieno läpileikkaus suomalaisen urheilun monipuolisuudesta. On suuri ilo tuoda näiden lajien huippu-urheilijat Lahden mainioihin olosuhteisiin osaksi kaupungin urheilutapahtumien supervuotta, iloitsee SM-viikon operatiivisesta toteuttamisesta vastaava Päivi Harri.

Tyytyväisiä ollaan myös isäntäkaupunki Lahdessa.

– Lahdesta löytyy mukaan ilmoittautuneille lajeille hyvät puitteet ja suorituspaikat, ja etäisyydet kisapaikkojen välillä ovat kohtuullisen lyhyet. Ja mikä parasta, Lahden alueelta löytyy lähes kaikille lajeille myös laadukkaat harrastusmahdollisuudet ja -paikat, kertoo Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

SM-viikko järjestetään Lahdessa 3.-6. elokuuta 2023. Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta sm-viikko.fi/lahti

Muokattu järjestäjän tiedotteesta

Jaa artikkeli