Seuratoiminnan projektit etsivät pilottiseuroja - hae mukaan!

Lasten ja nuorten harrastaminen, aikusten liikunta, seuratoiminta, koulutukset, ulkonapelaaminen ja muut seuratoimintaan ja harrastamiseen liittyvät hankkeet ja projektit kaipaavat kehittyäkseen pilottiseuroja. Pilottiseurat pääsevät osallistumaan uusien toimintojen kehittämiseen, sparrailuun ja testaamaan käytännössä, miten asiat voidaan tehdä askel kerrallaan paremmin.

– Pilottiseuroiksi voivat hakea kaikki seurat, joilla on jossain määrin aktiivista toimintaa. Toivomme mukaan isoja ja pieniä seuroja, vastaperustettuja seuroja ja yhden joukkueen seuroja yhtä paljon kuin isojakin harrastajamääriä pyörittäviä organisaatioita, kuvailee seurakehittäjä Elina Anttonen.

Pilottiseurahaun alkuvaiheessa kategoroita, joihin kiinnostuksen voi ilmaista, on viisi. Ne ovat lapset ja nuoret, aikuiset, koulutukset, seuratoiminta ja ulkonapelaaminen. Pilottiseurojen haku toteututetaan kaksi kertaa vuodessa, ja nyt on tämän vuoden ensimmäinen hakuaika.

– Vaikka seurassa ei olisi esimerkiksi aikuisten toimintaa lainkaan, voi silti ilmaista kiinnostuksensa toimia pilottiseurana tämän aiheen parissa. Sama koskee muitakin aihepiirejä. Innostus toimia pilottiseurana ja kääriä hihat mielenkiintoisien projektien edessä riittää, jatkaa Anttonen.

Ulkonapelaamisen monet mahdollisuudet

Korona-aika on nostanut ulkonapelaamisen ja pihapelit aktiivisesti esille, ja Salibandyliitossa on reagoitu tähän. Tulevalle kesälle on tarjolla monenlaisia pelaamisen mahdollisuuksia Katusählystä SunSäbään ja erilaisiin turnauksiin. Ulkonapelaamisen kausi huipentuu elo-syyskuun vaihteessa Pihapeliviikkoon.

– Ulkonapelaamisesta on tullut paljon toiveita seurojen suunnalta, ja niihin toiveisiin pyrimme nyt tulevana kesänä monipuolisesti vastaamaan. Uusina pelimuotoina jo tuttujen rinnalla kokeillaan tänä kesänä ainakin tekonurmisählyä, kertoo pelaamisen kehittäjä Tiina Koivisto.

Jaa artikkeli