Seuratoiminnan kehittämistuki haettavissa

Seuratoiminnan kehittämistuen haku urheiluseuroille vuodelle 2023 on avattu.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuaika alkaa 1.11.2022
Hakuaika päättyy 30.11.2022 klo 16.15

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että eduskunta vuoden 2023 talousarviota hyväksyessään osoittaa määrärahat ko. tarkoitukseen.

Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2023.

Lue tarkemmin: Opetus- ja kulttuuriministeriön hakuilmoitus.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Hankeavustusta haetaan vuodeksi kerrallaan (hankekausi 12 kk). Hankkeiden kesto voi olla enintään kaksi vuotta. Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa. Avustus on aina osa hankkeen kokonaisrahoitusta, joten se ei voi kattaa hankkeen kaikkia kuluja.

Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisport-palvelusta. Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. Sähköinen haku päättyy 30.11.2022 klo 16.15.

Edellisvuosien tapaan Salibandyliiton seuratoiminta- ja harrastaminen -sektori tarjoaa sparrausapua tukihakemuksen laatimisessa.

Hakemisessa huomioitavaa

Hakemuksen lähettäminen edellyttää seuralta ajan tasaista yhdistysrekisteriotetta ja vahvaa sähköistä tunnistusta. Hakija täyttää Suomisportissa olevan hakulomakkeen, liittää siihen pyydetyn yhdistysrekisteriotteen ja ennen valmiin hakemuksen lähettämistä tunnistautuu sähköisesti.

Tunnistautumisen voi tehdä vain seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tunnistautuminen tapahtuu Nets-tunnistuspalvelussa henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ministeriön sivuilta täältä löytyy yleisimpiä seuratuen hakuun ja kriteereihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen.

Kuva: Esa Jokinen

Lisätietoja Salibandyliitossa

Mervi Kilpikoski
Johtaja, alueet ja kehittäminen (sairauslomalla, yhteydenotot tällä välin Ari Vehniäiseen)
Seuratoiminnan, alueellisen sarja- ja harrastetoiminnan ja niiden kehittämisen johtaminen. Elinvoimaiset salibandyseurat -strategiaohjelma, suora seuratuki (seurojen palkkaushankkeet), GDPR-vastaava.

Jaa artikkeli