Seuraavana Sveitsi – ikinuori Seppo Pulkkinen valmiina seuraavaan haasteeseen

Sveitsin Unihockey Berner Oberland on pestannut valmentajalegenda Seppo Pulkkisen naisten liigajoukkueensa  seuraavien kahden kauden päävalmentajaksi. Pulkkinen, 66, luotsaa tällä hetkellä F-liigassa O2-Jyväskylän joukkuetta.

– Kysyin seurajohdolta neuvotteluissa, oletteko katsoneet syntymävuottani; että ettehän hae veteraanijoukkueellenne juottopoikaa. He ihmettelivät, mitä tarkoitan. Vastaus oli, että he eivät hae mitään junioria, vaan kokenutta karpaasia, Seppo Pulkkinen taustoittaa Ilta-Sanomien haastattelussa.
– Tuollapäin senioriteetin ja kokemuksen arvostus on ihan erilaista kuin Suomessa. Siellä on paljon minuakin vanhempia valmentajia.

Keväällä Kuokkalan yhteiskoulun rehtorin virasta eläkkeelle jäänyt Seppo Pulkkinen tunnettiin paremmin lentopallon maajoukkuevalmentajana, kunnes Salibandyliitto 2001 nimitti hänet yllätysnimenä naisten salibandymaajoukkueen luotsiksi. Pulkkinen johti Suomen naiset 2003 MM-pronssille sekä 2005 ja 2007 MM-hopealle. Salibandyliigassa hän valmensi 2014 Happeen seuran ensimmäiseen mestaruuteen. Pulkkinen on johtanut myös Kanadan ja Australian miesten maajoukkueita.

Seppo Pulkkisen edeltäjä Sveitsissä on Mika Strömberg, jonka UH BEO ilmoittaa jatkavan seurassa muissa tehtävissä. Joukkueessa pelaavat tällä kaudella suomalaiset Jasmiina Järvinen, Krista Nieminen ja Sara Piispa.

O2-Jyväskylän ensi kauden valmennustiimi rakennetaan nyt Seppo Pulkkisen apuvalmentajana toimivan Jaakko Saavalaisen ympärille, ”Ampparit” tiedottavat.

UH BEOn sivuille

Pääkuva: Ville Vuorinen

Seppo Pulkkinen valmensi Suomen salibandynaiset kahdesti MM-finaaliin.

Jaa artikkeli