Senni Hietanen avasi maalitilinsä hattutempulla - Sveitsi kaatui 8-5

Debytantti Senni Hietanen sekä Oona Kauppi laukoivat kumpikin kolme maalia Suomen kaataessa Sveitsin 8-5.

Suomen naiset aloittivat Neuchatelin EFT-turnauksen kaatamalla Sveitsin sen kotikaukalossa maalein 8-5. Suomen hahmoiksi nousivat uransa ensimmäisessä naisten maaottelussa saman tien kolme maalia laukonut Senni Hietanen sekä samoin hattutempun nakutellut Oona Kauppi.

Sitkeä Sveitsi onnistui tasoittamaan Suomen yhden maalin johdon peräti neljä kertaa ennen kuin eroa alkoi ottelun viimeisellä kympillä viimein syntyä. Senni Hietanen nosti Mirva Laitisen laukauksen paluupallosta Suomen 5–4-johtoon, ja Veera Kaupin lättysyötöstä läpiajoon purjehtinut Oona Kauppi kasvatti eron jo kahteen. Sveitsin ykköspelaaja Corin Rüttimann kavensi vielä kerran rangaistuslaukauksesta, mutta sen jälkeen osui enää Suomi. Senni Hietanen kiskaisi Heidi Lirkin syötöstä illan kolmannen osumansa, ja Sofia Leino karvasi päädyssä pallon pitkällä mailalla maalin eteen Jaana Lirkille, joka nosti rystylaukauksella loppunumerot. Leinolle piste oli ensimmäinen naisten maajoukkueessa.

– Onhan tämä aika sanoinkuvaamatonta, aika hieno fiilis, Senni Hietanen itsekin äimisteli pelin päätyttyä.
– Aika hyvät esityöt kavereilta, ja oli kiva päästä vetämään kun oli tilaa, sinne upposi.
Hietasen mielestä Suomen peli parani koko ajan ottelun vanhetessa.
– Oli kiva nähdä, että mentiin koko ajan eteenpäin sekä meidän ketjumme että muiden ketjujen sisällä. Huomenna kaatuu Tshekki sillä, että pelataan omaa peliä ja tehdään paljon maaleja.

Lauantaina Suomi saa vastaansa Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.

Salibandya, Neuchatel, Sveitsi

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Sveitsi–Suomi 5-8 (1-1, 1-2, 3-5)

1. erä: 3.57 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 0-1 yv, 14.08 Michelle Wiki (Corin Rüttimann) 1-1.
2. erä: 27.14 Senni Hietanen (Heidi Lirkki) 1-2, 32.35 Wiki (Lara Heini) 2-2, 34.41 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 2-3.
3. erä: 45.27 Nathalie Spichiger 3-3, 47.40 Oona Kauppi (My Kippilä) 3-4, 48.16 Nadia Reinhard (Seraina Ulber) 4-4, 49.02 Hietanen (Mirva Laitinen) 4-5, 49.48 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 4-6, 54.25 Rüttimann 5-6 rl, 55.39 Hietanen (Heidi Lirkki) 5-7, 56.15 Jaana Lirkki (Sofia Leino) 5-8.