Seniorisarjat tarjoavat pelejä laajalla ikähaitarilla kolmekymppisistä aina yli 70-vuotiaisiin - ilmoittaudu mukaan 15. syyskuuta mennessä

Seniorisarjat kuuluvat oleellisena osana Salibandyliiton järjestämään sarjatoimintaan. Sarjoja löytyy laajalla ikähaitarilla kolmekymppisistä aina yli 70-vuotiaisiin. Ilmoittautuminen päättyy 15. syyskuuta ja sarjat alkavat loka-marraskuussa.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa miteltiin miesten M70-sarjassa, nuorimman ollessa naisten N30-sarja.

Tarjolla on kilpasarjoja ja tietyissä ikäluokissa pelataan myös alueellisia haastajasarjoja.

Sarjat kaudella 2024–2025

SM-sarjat
Miehet: M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70
Naiset: N30 ja N40

Haastajasarjat
M35 (Etelä-Suomi), M40 (Etelä-Suomi), M45 (Etelä-Suomi) ja M50 (Etelä-Suomi)

Suomen mestaruuksista pelataan kilpasarjoissa. Kilpasarjat ovat valtakunnallisia sarjoja, mutta niiden lohkot pyritään muodostamaan niin alueellisiksi, kuin se on mahdollista.

Alueellisia haastajasarjoja pelataan ikäluokissa M35, M40, M45 ja M50. Nämä sarjat ovat enemmän harrastesarjahenkisiä, ja pelit pyritään mahdollisuuksien mukaan porrastamaan alueellisen aikuisten varsinaisen sarjatoiminnan kanssa. Haastajasarjan joukkueet eivät pelaa SM-arvosta.

Sarjat järjestetään, mikäli ilmoittautuneita joukkueita on riittävästi (vähintään 4 kpl/sarja).

Seniorisarjat pelataan turnausmuotoisesti. Sarjat alkavat loka-marraskuussa ja lopputurnaukset pelataan pääosin huhtikuussa. Lohkojen määrät selviävät ilmoittautumisten jälkeen. Sarjoissa pyritään pelaamaan mahdollisimman alueelliset alkusarjat, minkä jälkeen pelataan mahdolliset karsinnat, loppusarjat ja mitaliottelut. Sarjajärjestelmät vahvistetaan ilmoittautumisten jälkeen ja samalla päätetään kunkin sarjan SM-arvosta (riippuu osallistuvien joukkueiden määrästä).

Mikäli joukkuemäärä jää alhaiseksi, voidaan ottelut pelata myös suoraan yhtenä SM-turnauksena.

Peliaika kaikissa sarjoissa on 3 x 15 minuuttia juoksevaa peliaikaa.

Osallistumisoikeus ja pelaajien ikärajat

Ilmoittautuvan joukkueen ei tarvitse olla Salibandyliiton jäsenseura tai rekisteröity yhdistys. Pelaajilla tulee olla voimassa oleva aikuisten kilpailu- tai senioripassi. Jos pelaaja pelaa myös Salibandyliiton varsinaisissa aikuisten sarjoissa (kilpasarjoissa), pelaajalla pitää olla aikuisten pelipassi.

Passi tulee tällöin olla lunastettuna siihen seuraan ja edustusoikeus ao. joukkueessa, jossa pelaa varsinaisia sarjoja.

Sarjassa N30 saavat pelata vuonna 1995 tai aikaisemmin syntyneet
Sarjoissa N35 ja M35 saavat pelata vuonna 1990 tai aikaisemmin syntyneet
Sarjoissa N40 ja M40 saavat pelata vuonna 1985 tai aikaisemmin syntyneet
Sarjassa M45 saavat pelata vuonna 1980 tai aikaisemmin syntyneet
Sarjassa M50 saavat pelata vuonna 1975 tai aikaisemmin syntyneet
Sarjassa M55 saavat pelata vuonna 1970 tai aikaisemmin syntyneet + joukkue saa käyttää maalivahtia, joka on syntynyt 1975 tai aikaisemmin
Sarjassa M60 saavat pelata vuonna 1965 tai aikaisemmin syntyneet + joukkue saa käyttää maalivahtia, joka on syntynyt 1970 tai aikaisemmin
Sarjassa M65 saavat pelata vuonna 1960 tai aikaisemmin syntyneet + joukkue saa käyttää maalivahtia, joka on syntynyt 1965 tai aikaisemmin
Sarjassa M70 saavat pelata vuonna 1955 tai aikaisemmin syntyneet + joukkue saa käyttää maalivahtia, joka on syntynyt 1960 tai aikaisemmin

Seniorisarjoissa pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa kutakin ikäluokkaa kohden pelikauden aikana. Pelikauden aikana pelaaja ei saa vaihtaa joukkuetta ikäluokan sisällä.

HUOM! N30-N40 ja M35-M55 sarjoissa kenttäpelaajan (huom. ei koske maalivahtia) tulee olla mukana vähintään kolmessa ja M60-M65 sarjoissa vähintään yhdessä runkosarjan ottelussa, jotta kenttäpelaajalla on oikeus osallistua lopputurnaukseen. Kaudella 2024-25 F-Liigan tai miesten Divarin pelaajat (pelaajat, jotka pelaavat tai ovat pelanneet kaudella 2024-25 em. sarjoissa) eivät saa pelata Salibandyliiton seniorisarjoissa.

Maalivahdeille on mahdollista hakea edustusoikeutta koskevia poikkeuslupia. Seniorisarjoja koskevat poikkeusluvat on toimitettava liittoon 1.2. mennessä. Poikkeuslupahakemus tulee tehdä liiton osoittamalla lomakkeella (Palvelusivusto) ja hyväksytty poikkeuslupa on kausikohtainen.

Ilmoittautuminen
Seniorisarjojen ilmoittautuminen tehdään Salibandyliiton Palvelusivustolla. Seniorisarjojen ilmoittautumisen eräpäivä on 15.9.2024.

Ohjeet ilmoittautumiseen ja palvelusivuston käyttöön löydät täältä: https://salibandy.fi/fi/palvelut/seuralle/sahkoiset-palvelut/torneopal/#ohjeet

Muistattehan lisätä ilmoitetulle joukkueelle yhteyshenkilön järjestelmään!

Salibandyliiton asiakaspalvelu auttaa arkisin palvelusivustoon ja pelaaja-asioihin yms. liittyviin asioihin ja olethan yhteydessä asiakaspalveluun, jos sinulla tai joukkueella on näihin liittyviä ongelmia.

Salibandyliiton asiakaspalvelu
Palvelemme puhelimitse ma-ti / to-pe klo 10–12 ja klo 13–15. Keskiviikkoisin ei ole puhelinpalvelua. Sähköpostitse palvelemme ma-pe.
Puhelin: 0400 529 017
Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@salibandy.fi

Tulospalvelun viikonloppupäivystys palvelee niin ikään numerossa 0400-529017, aina kun liiton sarjaotteluita pelataan.

Osallistumismaksu

Ilmoittautumisjärjestelmä muodostaa ilmoittautumisen päättymispäivän jälkeen sarjalaskun, jonka arvioitu eräpäivä on 25.9.2024. Ilmoittautuminen on sitova ja osallistumismaksua ei palauteta, mikäli osanotto peruuntuu. Ilmoittautumista ei huomioida ilman eräpäivään mennessä maksettua osallistumismaksua.

Sarjamaksu on 750€/joukkue, pl. M70 missä sarjamaksu on 220€/joukkue.

Timo Kankkunen
Sarja- ja kehityspäällikkö
Suomen Cup, Suomisarjat, seniorit ja erityisryhmät, sarja- ja erotuomaritoiminnan kehittäminen, kurinpito (pl. pääsarjat).

Jaa artikkeli