Senioripelaajat kohtaavat Tampereella – salibandy mukana ensi kesän European Masters Gamesissa

European Masters Games 2023 järjestetään Tampereella, ja mukana monilajitapahtumassa on luonnollisesti myös salibandy. Seniori-ikäiset pelaajat kisaavat tällä kertaa peräti ikäluokkiensa MM-titteleistä.

European Masters Gamesin salibandyturnaus pelataan 4. – 8. heinäkuuta 2023 Pirkkahallissa, ja sarjoina ovat naisissa 30+ ja 40+ sekä miehissä 35+, 40+, 45+ ja 50+.

Tapahtuman salibandyosuuden järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Koovee sekä Classic.
– Sarjajako noudattelee Salibandyliiton seniorisarjojen vastaavia, ja pelit pelataan normaaleilla salibandysäännöillä tosin niin, että peliaika on luultavasti 2 x 15 minuuttia, Kooveen toiminnanjohtaja Juuso Laamanen kertoo.
– Tapahtumalla on nyt ensi kertaa MM-arvo, toki pääasiana on edelleen hieno tapahtuma, jossa yhdessäolo matalalla kynnyksellä on mahdollista. Erikoisuutena on, että Masters Gamesissa ei edusteta maita tai seuroja, vaan itseä. Jokaisella joukkueella on johtaja, joka ilmoittaa joukkueensa mukaan ja sille nimen, ja osallistuja sitten valitsee joukkueen, johon haluaa ilmoittautua mukaan.

Vaikka tapahtumaan on vielä runsas vuosi, on Kooveen ja Classicin väki jo aloittanut valmistelut.
– Parin kuukauden ajan on jo kokoonnuttu asian tiimoilta. Järjestelyihin tullaan tarvitsemaan kymmeniä ihmisiä sekä erotuomarit vielä päälle. Seuroille tapahtuma on taloudellisesti riskitön, koska kisaoikeudet omistaa Tampereen kaupunki, ja se on delegoinut lajijärjestelyt meille.

Tapahtumasivuille

Kaikkiaan kisataan tapahtumassa 26.6. – 9.7.2023 yhteensä 29 urheilulajissa. Masters Games tarjoaa aikuisurheilijoille mahdollisuuden kilpailla suosikkilajeissaan ja tutustua lajitovereihin. Tapahtuma on todellinen urheilufestivaali, joka korostaa ystävyyttä, intohimoa ja inspiroi kehittymään hyvinvointia edistävässä urheiluyhteisössä.

Tampereelle odotetaan eri puolilta maailmaa 7 500 aikuisurheilijaa tukijoukkoineen. Kaupunki tarjoaa ainutlaatuiset lajiolosuhteet vahvalla seurayhteistyöllä. Mukana on yli 30 tamperelaisseuraa, jotka mahdollistavat tämän suurtapahtuman kilpailujen toteutuksen ammattimaisesti monien sarjojen ja ikäluokkien kautta. EMG:n kaikkiin urheilutapahtumiin on yleisöllä vapaapääsy.

Kaikki European Masters Games -tapahtumat järjestetään kansainvälisen Masters Games -yhdistyksen (IMGA) tuella. Yhdistys on Kansainvälisen olympiakomitean tunnustaman voittoa tavoittelemattoman masters-urheilun maailmanlaajuinen hallintoelin. IMGA työskentelee yhdessä eri isäntäkaupunkien kanssa järjestääkseen parhaimpia kansainvälisiä multiurheilufestivaaleja, jotta aikuiset iästä, sukupuolesta, rodusta, uskonnosta tai asemasta riippumatta kokevat upeita tapahtumakaupunkeja, kilpailevat tavoitteellisesti mutta pilke silmäkulmassa muiden Masters-urheilijoiden kanssa ja kokevat monipäiväisen urheilutapahtuman lempilajiensa parissa.

Tapahtuman esittelyteksti Kooveen sivuilta

Jaa artikkeli