Seitsemälle salibandyhuipulle opiskeluapuraha

Seitsemälle salibandypelaajalle on myönnetty Urheilijoiden Ammatienedistämissäätiön opiskeluapuraha.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi viime viikolla Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa opiskeluapurahan 122 urheilijalle lukuvuodelle 2018-2019. Apurahan saajien joukossa on yksi olympiavoittaja ja lukuisia maailmanmestareita sekä jo uransa lopettaneita urheilijoita 45 eri lajista ja 12 eri urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 3000 euroa koko lukuvuodelle.

Salibandyhuipuista opiskeluapurahan sai seitsemän pelaajaa. He ovat

Sami Johansson Tampereen yo – Classic
Mia Karjalainen Helsingin yo – Pixbo Wallenstam IBK
veera Kauppi Jyväskylän avoin yo – IKSU Innebandy
Oona Kauppi Jyväskylän avoin yo – IKSU Innebandy
Janne Lamminen Hämeen amk – Classic
Joonas Pylsy Jyväskylän yo – Classic
Krister Savonen Hämeen amk – Classic

Viime vuonna sai apurahan kuusi salibandypelaajaa, sitä edeltävien vuosien lukemat olivat viisi ja neljä.

Koko lista apurahan saaneista löytyy pdf-muodossa täältä: https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2018/12/apurahan-saajat-2018-19.pdf

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille.

Toiminnan tärkeys on tunnustettu myös valtiovallan taholta ja jo kolmatta vuotta peräkkäin URA-säätiö saa korotettua valtionapua, jonka myötä opiskeluapurahoja jaetaan tänä vuonna yhteensä 300 000 euroa.

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli