Seinäjoen Peliveljet on uusi salibandyn Tähtiseura!

Usean vuoden seurakehittämisen taival tiivistyi lauantaina 3.2. SPV:n toimistolla, kun
seuralle myönnettiin Tähtiseuran arvo.

Tähtiseurakriteereitä, sekä seuran vahvuuksia ja kehittämiskohteita pohdittiin 30 hengen voimin. Auditoinnin jälkeen SPV lukeutuu Tähtiseurojen joukkoon.

– Olemme vuosien aikana pohtineet ja työstäneet urheilun johtamiseen, hyvään hallintoon, urheilutoimintaan, seuran viestintään ja markkinointiin liittyviä toimintatapojamme. Olemme aukikirjoittaneet ja päivittäneet oppaitamme, ohjelmiamme, strategiaamme, koonneet kalentereita, rakentaneet valmennuslinjaa tavoitteenamme vieläkin parempi arkitekeminen, SPV:n puheenjohtaja Jaana Kuoppala kertaa seuran kehitysmatkaa.

Mikään urheiluseura ei ole koskaan valmis. Aina löytyy kehitettävää, mutta Tähtiseurastatus kertoo seuran lähtötasosta, sekä halusta viedä asioita eteenpäin. Puheenjohtaja tuntee suurta ylpeyttä ja samalla kiitollisuutta SPV:n toimintaan osallistuvia seura-aktiiveja kohtaan.

– Auditointipäivässä kiteytyi tunne siitä, kuinka timanttista väkeä seurassamme on ja kuinka suurella sydämellä SPV:n seuraväki tekee töitä. Tunsin suurta ylpeyttä ja iloa. Lämmin kiitos kaikille peliveljille ja -sisarille pitkästä seurakehitysmatkasta!

Suositus kaikille urheiluseuroille

– SPV on onnistunut luomaan oman arvopohjan ja identiteetin kautta upean seurayhteisön. Ihmisten osallisuus ja sen seurauksena yhteisöllisyys oli käsin kosketeltavissa koko päivän ajan. Erityisen vaikutuksen minuun teki haastattelut ja keskustelut urheilijoiden kanssa. Syynä siihen on Ville Mannerin johdolla rakennettu SPV: n valmennuksen linjaukset ja niiden todeksi eläminen arjessa, kertoo Salibandyliiton pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen päällikkö Miikka Lamu.

– Pelaajien kommentit vahvistivat, että valitut painopisteet ovat jalkautuneet arkeen niin pelin kuin valmentajien toiminnan ja käyttäytymisen kautta. Yhteisen toimintakulttuurin ja toimintatapojen rakentaminen on tulos systemaattisesta ja pitkäjänteisestä työstä. Ajatus siitä, että hyvinvointi ja menestyminen liittyvät hyvin vahvasti toisiinsa, sai Tähtiseura-päivän aikana vahvistusta.

Salibandyliitto onnittelee SPV:tä Tähtiseuratunnuksesta!

Info: Tähtiseurat

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.​ Tähtiseura kehittää kotimaista seurakulttuuria päivittäin kohti parempaan; toimintaa tarkastellaan ja kehitetään säännöllisesti. Tähtiseurassa olet parhaassa seurassa ja voit luottaa, että toiminta on laadukasta ja vastuullista.

Kaikille seuroille avoin laatuohjelma kutsuu mukaansa niin pienet kuin suuretkin seurat. Ohjelma tarjoaa seuroille erilaisia työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin ja auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa.

Tähtiseuroja (til. 1.2.2024) on Suomessa jo yli 600.

Lapset ja nuoret: 597  seuraa –  46 lajia
Aikuiset: 163 seuraa – 32 lajia
Huippu-urheilu: 25 seuraa – 6 lajia

Seuroja liittyy jatkuvasti mukaan aloittamaan seuran kehityspolkua ja tavoittelemaan Tähtimerkkiä. Tällä hetkellä uusia merkkejä tavoittelee yli 200 seuraa!

Kuva: Niko Ojanen

Jaa artikkeli