Seinäjoella ollaan valmiina perjantaina alkavaan Champions Cupiin

Maailman parhaat salibandyn seurajoukkueet ovat koolla Seinäjoella 6.-8. lokakuuta järjestettävässä Champions Cup 2017 -tapahtumassa. Suomalaisjoukkueet ovat varteenotettavia vaihtoehtoja mestareiksi.

Uudistuneella Seinäjoki Areenalla nähdään kaikkiaan 12 joukkuetta, kuusi naisten ja kuusi miesten sarjassa. Suomella on turnauksessa vahva neljän joukkueen edustus, kun mukana ovat Classic (miehet ja naiset), TPS (naiset) ja Seinäjoen Peliveljet (miehet). Classic lunasti paikkansa CC2017-tapahtumaan hallitsevana Suomen mestarina.

Järjestäjämaana Suomi sai lisäpaikat molempiin sarjoihin. TPS:n naiset ovat mukana Suomen cupin voittonsa myötä ja SPV:n miehet kisakaupungin Seinäjoen ylpeytenä.

Osanottajia Seinäjoelle saapuu lisäksi Ruotsista, Sveitsistä, Tshekistä, Norjasta ja Saksasta.

Tänään Seinäjoki Areenalla pidetyssä Champions Cupin ennakkoinfossa ilmassa oli jo odottava tunnelma viikonloppua silmällä pitäen. Paikallismedian edessä nähtiin SPV:n edustajia.

– Voi kuulostaa mainospuheelta, mutta on sanottava, että eilen (tiistaina) pidettiin kauden parhaat harjoitukset. Näki, että pojat on sillä aaltopituudella, mitä valmentaja toivookin. Meillä on erittäin hyvä kesä takana, yksi parhaista. Ollaan tähdätty siihen, että ollaan valmiita perjantaina, luotaa SPV-valmentaja Tommy Koponen.

– Neljättä kertaa ollaan mukana tapahtumassa ja olemme asettaneet joukkueen kanssa selkeän tavoitteen: haluamme voittaa.

Champions Cupissa pitää joukkueiden olla hereillä alusta saakka, sillä lohkovaihetta ei ole, vaan turnaus alkaa perjantaina pelattavilla puolivälierillä.

Iltaottelussa (klo 19:10) SPV saa vastaansa Sveitsin maajoukkuepelaajia vilisevän Wiler-Ersigenin. Sen riveissä on myös Suomen maajoukkue- ja ex-SPV-kapteeni Tatu Väänänen. Tämän ottelun voittaja jatkaa välieriin ja häviäjä sijoitusotteluun 5-6.

– Aivan mahtava päästä pelaamaan sveitsiläisiä vastaan ja jos tehdään asioita hyvin, niin ruotsalaisiakin pöllyttämään. On mahtavaa kohdata Tatu heti perjantaina. Varmasti tulee muutama sana vaihdettua pelin aikana. Juuri sanoin Ylen radiohaastattelussakin, että toivotaan Tatun syöttävän minulle vanhasta tottumuksesta pari maalia, naureskelee SPV:n tähtihyökkääjä Mikko Kohonen (kuvassa).

TPS-naiset ovat saman haasteen edessä aiemmin päivällä (klo 12:30), kun vastaan juoksee tshekkiläinen Tigers Jizni Mesto.Mahdollisissa välierissä SPV kohtaa kivikovan IBF Falunin Ruotsista ja TPS saman maan IKSUn. Ruotsin hallitsevia mestareita kumpikin.

Classicin naiset ja miehet aloittavat urakkansa puolestaan lauantaisissa välierissä. Naiset kohtaavat voittajan puolivälierästä Dietlikon (SUI) – Sveiva (NOR) ja miehet voittajan puolivälierästä Chodov (CZE) – Weissenfels (GER).Finaalit ovat vuorossa sunnuntaina. Pronssiotteluja ei pelata.

Champions Cup 2017 on merkittävä tapahtuma niin Salibandyliitolle kuin myös Seinäjoen kaupungille ja paikalliselle salibandylle. Seinäjoki Areenalla on panostettu myös oheisohjelmiin ja yleisön viihtyvyyteen.

– Luvassa on suurin salibandytapahtuma koskaan Pohjanmaalla ja Suomenkin mittakaavassa poikkeuksellisen upea urheiluviihdetapahtuma. Jos mittatikkuna käyttää esimerkiksi SPV:n aiempien vuosien finaaliotteluita, niin olemme todella hyvässä vauhdissa, kertoo Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

 – Facebookiin aamulla laitoin, että kun 1990-luvun alussa ruvettiin sählyä pelaamaan, niin ei ihan ajateltu, että vuonna 2017 meillä olisi tällainen salibandytapahtuma täällä. Ylpeä olen kaikesta oman seuraväen, tapahtumaorganisaation sekä muiden yhteistyötahojen ponnisteluista tapahtuman eteen. Nyt nöyrästi ja nauttien kohti turnausta, Seinäjoen salibandyn kehityskaaren nähnyt Tommy Koponen vakuuttaa.

Champions Cupin etenemistä voi seurata tv-kanava Kutosen ja IFF:n YouTube-lähetyksissä. Discovery Networks Finland Oy:n tv-kanava Kutonen näyttää turnauksesta viisi ottelua. Ensimmäinen televisioitava ottelu on perjantai-illan odotettu puolivälierä SPV:n ja Sveitsin mestarin SV Wiler-Ersigenin välillä. Lauantaina näytetään molemmat miesten välieräottelut ja sunnuntaina miesten sekä naisten finaalit.

Ottelut selostaa paluun lajin pariin tekevä Oskari Saari, ja asiantuntijana on maajoukkueen entinen apuvalmentaja ja nykyinen joukkueenjohtaja Juha Jäntti. IFF:n YouTube-kanava näyttää kaikki 12 ottelua suorina lähetyksinä.

Turnauksen kulusta uutisoidaan totta kai kattavasti Salibandyliiton floorball.fi-sivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kuva: Juha Käenmäki.

Naiset (linkin kautta kokoonpanot)
IKSU (Ruotsi)
Classic (Suomi)
UHC Dietlikon (Sveitsi)
FK Tigers Jizni Mesto (Tshekki)
Sveiva IB (Norja, EFC 2016 voittaja)
TPS (Suomi)

Naisten joukkueiden esittelyt.
Joukkueiden videoesittelyt.

Miehet (linkin kautta kokoonpanot)
Classic (Suomi)
IBF Falun (Ruotsi)
SV Wiler-Ersigen (Sveitsi)
Florbal Chodov (Tshekki)
UHC Weissenfels (Saksa, EFC 2016 voittaja)
SPV (Suomi)

Miesten joukkueiden esittelyt.
Joukkueiden videoesittelyt.

Otteluohjelma ja tulosseuranta
Perjantai 6.10.2017 Seinäjoki Areena
9:45 miesten puolivälierä 2: Florbal Chodov (CZE) – UHC Weissenfels (GER) -> tulosseuranta
12:30 naisten puolivälierä: 2 FK Tigers Jizni Mesto (CZE) – TPS (FIN) -> tulosseuranta
16:00 naisten puolivälierä 1: UHC Dietlikon (SUI) – Sveiva IB (NOR) -> tulosseuranta
19:10 miesten puolivälierä: 1 SV Wiler-Ersigen (SUI) – SPV (FIN) -> tulosseuranta

Lauantai 7.10. Seinäjoki Areena
9:30 naisten välierä 2: IKSU (SWE) – Tigers (CZE)/TPS (FIN) -> tulosseuranta
12:30 naisten välierä 1: Classic (FIN) – Dietlikon (SUI)/Sveiva (NOR) -> tulosseuranta
15:30 miesten välierä 2: Classic (FIN) –  Chodov (CZE)/Weissenfels (GER) -> tulosseuranta
18:30 miesten välierä 1: IBF Falun (SWE) – Wiler-Ersigen (SUI)/SPV (FIN) -> tulosseuranta

Lauantai 7.10. Seinäjoen Urheilutalo
10:00 sijat 5-6 (naiset) -> tulosseuranta
13:00 sijat 5-6 (miehet) -> tulosseuranta

Sunnuntai 8.10. Seinäjoki Areena
11:30 naisten loppuottelu -> tulosseuranta
14:15 miesten loppuottelu -> tulosseuranta

Taustajuttuja salibandy.fi-sivustolla
> Mr. SPV Champions Cupin kynnyksellä: “Pitää nauttia ja ottaa kaikki irti siitä, että meidän lajissa on tällaisia tähtihetkiä”
> Classic ja Jussi Piha Seinäjoelle voittamaan: ”Systeemi on raaka mutta erittäin mielenkiintoinen”
> Tatu Väänänen palaa tutun yleisön eteen Champions Cupissa täynnä rakkautta: “En tiedä tälle kaudelle parempaa asiaa kuin paluun Seinäjoelle”
> Classicin kokenut Katri Luomaniemi tietää pelin hengen Champions Cupissa: “Hoidetaan homma tai lähdetään himaan”
> TPS odottaa Jenna Saarion johdolla Champions Cupia innolla: “Sinne ei lähdetä vain kokemusmielessä pyörimään jalkoihin”
> Champions Cup on Seinäjoen kaupungille tärkeä tapahtuma – “Sopii meidän intresseihimme hyvin”
> Joukkeiden videoesittelyt.

Jaa artikkeli