SB Welhojen Janne Pitkäselle kahden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta kontaktista

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SB Welhojen Janne Pitkäselle kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta kontaktista Salibandyliigan ottelussa Steelers – SB Welhot.

Peliajassa 24.51 SB Welhojen pelaaja toimittaa pallon Steelersin maalille. Pallo kimpoaa Steelersin maalivahdin olkapäästä ilmaan. Steelersin pelaaja Mikko Ruokolainen yrittää tavoitella korkeaa palloa ylävartalollaan, jolloin samaan aikaan tilanteeseen tuleva SB Welhojen pelaaja Janne Pitkänen törmää Ruokolaiseen seurauksella, että molemmat kaatuvat maahan.

– Tilanteessa pallo ei ole kenenkään hallussa vaan vapaasti pelattavissa. Maalin edessä on useita pelaajia, joista osa matalassa peliasennossa. Pitkäsellä on koko ajan esteetön näkymä tilanteeseen ja hän tulee tilanteeseen juoksuvauhdilla. Pitkänen suuntaa itsensä kohti palloa ja juuri ennen palloa hän kohottautuu osittain yläviistoon tarkoituksena osua palloon. Osuessaan palloon vartalollaan, hän saa sen syötettyä maalin nurkalla olevalle omalle pelaajalle. Osuman jälkeen Pitkänen törmää kyyryssä olevaa Ruokolaista ylävartaloon ja päähän, kurinpitäjä kertoo tilanteesta.

– Kuten SB Welhojen vastineessakin todetaan, tilanteessa on tasavertainen pallon tavoittelutilanne. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajat voivat sääntöjen mukaisesti ja toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kunnioittaen pelata palloa. Pitkänen ei pelannut tilannetta edellä mainituin kriteerein. Pitkäsen olisi pitänyt mieltää, että menemällä juoksuvauhtia tilanteeseen, missä muut pelaajat ovat osittain paikoillaan ja kyyryssä, hän saattaa aiheuttaa vaarallisen kontaktin.

– Ankaroittavina seikkoina Pitkäsen toiminnassa katson olevan kovan liike-energian suhteessa Ruokolaiseen sekä sen, että Pitkänen kohottautuu juuri ennen törmäystä, minkä seurauksena kontakti osuu Ruokolaista pään seudulle, kurinpitäjä perustelee.

Janne Pitkänen suorittaa kahden ottelun pelikieltonsa Salibandyliigan otteluissa 13.1. SB Welhot – OLS ja 14.1. SB Welhot – EräViikingit.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Kuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli