SB Vantaan Keni Rautiolle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SB Vantaan Keni Rautiolle kahden ottelun pelikiellon vaarallisesta kontaktista vastapelaajaan Divarin ottelussa SB Vantaa–Koovee 13.12.

Rangaistus määrättiin tilanteesta, jossa vastustajan pelaaja kuljetti palloa yli keskialueen ja oli laukaisemassa, kun Keni Rautio tuli oikealta osittain hänen näkökenttänsä ulkopuolelta ottaen kontaktin vastapelaajan ylävartaloon. Osuman saanut vastustaja kaatui ja loukkaantui lievästi. Rautiolle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus.

Kurinpitäjä katsoo arviossaan, että Rautiolla on vastapelaajaan esteetön näkyvyys, useita metrejä etäisyyttä täten aikaa pelata tilanne turvallisesti. Rautio lähtee mailallaan osittain peittämään vastustajan laukausta. Hänen olisi tässä vaiheessa pitänyt ymmärtää, että vastapelaajan fokus on laukaisussa, eikä hänellä ole mahdollisuutta ottaa vastaan, tulevaa kontaktia. Lisäksi Rautio tulee osittain vastustajan näkökentän ulkopuolelta. Rautio valmistautuu kontaktiin kohottamalla ennen törmäystä vasenta olkapäätään. Kontakti osuu vastustajaa oikean olkavarren / käden seudulle. Kova vauhti ja leikkaava juoksulinja koventavat kontaktia aiheuttaen vastustajalle pään retkahdusliikkeen. Raution olisi edellä mainituin elementein pitänyt ymmärtää kontaktin vaarallisuus. Rautio on tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan.

Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso alta video tilanteesta

Jaa artikkeli