SB-Pro Nurmijärveltä maailman kolmanneksi paras seurajoukkue

SB-Pro löi Champions Cupin pronssiottelussa Sveitsin Piranha Churin 5-3.

SB-Pro Nurmijärveltä on maailman kolmanneksi paras salibandyn seurajoukkue. Pro löi aamulla Champions Cupin pronssiottelussa Ruotsin Gävlessä Sveitsin mestari Piranha Churin 5-3. Loppuottelussa kohtaavat myöhemmin tänään Ruotsin IKSU ja Tshekin Vitkovice.

Ensin Heidi Lirkki ja sitten Nea Suominen laukoivat SB-Pron johtoon, mutta kummallakin kerralla pohjusti kaikki Piranha Churin maalit syöttänyt Corin Rüttimann sveitsiläisille tasoitusmaalin. Vasta Heidi Lirkin ja Laura Hietamäen osumat kolmannessa erässä toivat SB-Prolle riittävän etumatkan. Seraina Ulberin 4–3-kavennus jäi Piranhan viimeiseksi, ja viisi sekuntia ennen loppusummeria Jaana Lirkki sinetöi loppunumerot.

Miesten Champions Cup huipentuu tänään klo 20 Suomen aikaa suomalaisen Classicin ja ruotsalaisen Storvretan väliseen loppuotteluun.

Salibandya, Gävle, Ruotsi

Seurajoukkueiden Champions Cupin pronssiottelu

SB-Pro, Suomi – Piranha Chur, Sveitsi 5-3 (2-1, 0-1, 3-1)

1. erä: 13.02 Heidi Lirkki (Ina Leminen) 1-0 sr, 16.03 Nicole Capatt (Corin Rüttimann) 1-1, 19.43 Nea Suominen (Jenni Rautanen) 2-1.
2. erä: 33.23 Seraina Ulber (Rüttimann) 2-2.
3. erä: 47.36 Heidi Lirkki (Jaana Lirkki) 3-2 sr, 50.43 Laura Hietamäki (Emma Itänen) 4-2, 53.04 Ulber (Rüttimann) 4-3, 59.55 Jaana Lirkki (Nita Heino) 5-3.

Tiltu Siltanen SB-Pro 2+11+11=24,
Jill Munger Piranha Chur 7+8+5=20.

Jäähyt: SB-Pro 0 min, Piranha Chur 2×2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tshekki.

SB-Pron parhaana palkittiin Tiltu Siltanen.

Champions Cup on salibandyn seurajoukkueiden mestaruusturnaus, johon osallistuvat lajirankingin neljän kärkimaan eli Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin miesten ja naisten mestarijoukkueet.

Kuva: IFF / Per Wiklund