SB-Pro jyräsi cupfinaaliin – Ina Lemiselle hattutemppu

Hallitseva cupmestari SB-Pro jyräsi TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin FBC Loistoa vastaan, kun se kaatoi tänään kotonaan Classicin selvin lukemin 8-2. Kyseessä oli tuplapanosottelu, eli SB-Pro kasvatti samalla pistetiliään F-liigan sarjataulukossa kolmella.

SB-Pron Jenina Hämäläisen avausosuman kykeni Classicin Viola Pennanen kuittaamaan upealla kudilla takayläkulmaan, mutta sen jälkeen alkoivat upota enää kotijoukkueen laukaukset. Ina Leminen yllätti Classic-vahti Elsi Kangasharjun kaukaa, ja erän viimeisellä minuutilla puolustaja Juulianna Sotala hiipi luukulle nostamaan Karoliina Kujalan syötöstä jo 3-1. Kujala ja etäältä laukonut Anu Raatevaara kasvattivat toisessa erässä eroa kahdella, ja kolmannessa erässä oli Ina Lemisen aika täydentää hattutemppunsa. Laitatilanteisiin kovaa tulleen Alisa Pölläsen istuessa jäähyllä Leminen täräytti kuvion keskeltä takarautaan 6-1, ja seuraavassa vaihdossaan hän kiskaisi Sanni Niemisen syleilystä kääntölaukauksella jo 7-1. Meri Jokisen yläkulmaosuma toi Classicille vielä yhden kavennuksen, mutta lopun punnerrus ilman maalivahtia tuotti vain Karoliina Kujalan tyhjiin pomputtamat päätösnumerot.

Keskiviikkona klo 18.30 taistelevat miesten finaalipaikoista Espoossa Westend Indians ja SPV sekä Tampereella Classic ja Nokian KrP.

Suomen Cupin finaalit mitellään 20. helmikuuta Riihimäen Cocks Areenalla. Lue lisää finaalihuipennuksesta

Valokuva: Ville Vuorinen