SB-Pro jäi kärkimaiden mittelössä neljänneksi – Vitkovice vei pronssiottelun 7-3

SB_Pro jäi tänä vuonna ilman mitalia naisten Champions Cupissa, kun Tshekin Vitkovice vei päivän pronssiottelun 7-3.

Naisten Suomen mestari SB-Pro jäi tänä vuonna ilman mitalia seurajoukkueiden Champions Cupissa Ostravassa. Tshekin Vitkovice löi nurmijärveläiset pronssiottelussa 7-3 karattuaan kolmannessa erässä.

Dominika Buczek puski suomalaispuolustajien välistä maalintekoon jo ottelun toisella minuutilla, ja Silja Eskelisen komeasti yläkulmaan kiskaiseman tasoituksen jälkeen käveli maalintekoon Zuzanna Krzywak.

Ottelun toinen erä oli SB-Prolta päivän ja koko turnauksen ylivoimaisesti paras, ja heti sen aluksi Heidi Lirkki läppäsi luukulta pelin tasoihin Karoliina Kujalan päädystä tarjoilemasta pallosta. Pro prässäsi Vitkovicen toisessa erässä kolmeen jäähyyn, ja niiden aikana tapahtui. Ensin Vitkovice karkasi alivoimalla tekemään johtomaalin, mutta seuraavasta Heidi Lirkki iski tasoituksen Silja Eskelisen oikealle levittämästä syötöstä. Samassa erässä hylättiin Prolta yksi maali korkeana mailana, ja toisessa tilanteessa katsottiin videotarkistuksessa suomalaislaukauksen lopulta jääneen käymättä maalissa.

Päätöserästä tuli kuitenkin suomalaisittain murheellinen, kun vastustaja karkasi heti sen aluksi taas johtoon ja hyvä ote oli muutenkin tipotiessään. Vitkovicen viides maali syntyi sen päivän ainoasta ylivoimasta ja kuudes heti perään viidellä viittä vastaan. SB-Pro alkoi vetää maalivahtiaan penkille jo viisi minuuttia ennen loppua mutta laadukkaat maalipaikat jäivät rakentamatta. Sen sijaan Vitkovice osui vielä seitsemännen kerran, kun kaksi sen pelaajaa sai syötellä pallon ohi maalilleen vielä rynnänneen Tiltu Siltasen.

– Kansainvälisellä tasolla oltiin tänään tämän verran perässä vastustajia, SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander tiivisti.
– Pienet vastoinkäymiset koettelivat, ja oliko leuan kautta omaan maaliin mennyt pallo vai mikä mutta vähän katosi ote pelistä ja alkoi tulla helppoja virheitä. pelin tasosta en ole huolissani mutta nyt kaivataan pieniä onnistumisia kentällä ja sitä kautta voittoja.

Pelaajat saivat valmentajalta kiitokset.
– Hyvin oli päästy yli eilisestä tappiosta, pelattiin tänään kaksi erää hyvällä tasolla ja koneesta lähti irti kaikki mitä saatavissa oli. Hirveä työmäärä jokaiselta pelaajalta, ja kaikkia kolmea ketjua tarvittiin.

Vitkovicen peli ei Vilanderia yllättänyt.
– Tyypillinen tsemppitshekkijoukkue, joka puolustaa intohimoisesti omalla alueellaan ja hyökkää suoraviivaisesti kohti maalia ja tunne läikkyy välillä vähän yli. äärimmäisen fyysisiä ja nopeajalkaisia ja tietysti taitavia pelaajia ja oikeilla hetkillä riittävän kovia. Toisessa erässä saatiin kaveria vähän hermostumaan muttei onnistuttu tappamaan peliä.

Kansainvälinen erotuomarilinja sai valmentajalta erityiskiitokset.
– Pelaajat nauttivat äärettömän paljon, kun täällä sai pelata kovaa. Tilanteista, joissa Suomessa annetaan jäähyjä, ei täällä välttämättä annettu edes vaparia, ja tällaisia pelejä saisi olla vaikka joka toinen viikko.

Ville Vuorisen ottelukuviin

Salibandya, Ostrava, Tšekki

Seurajoukkueiden Champions Cup

Naisten pronssiottelu

SB-Pro, Suomi–1. SC Vitkovice, Tšekki 3-7 (1-2, 2-1, 0-4)

1. erä: 1.27 Dominika Buczek 0-1, 6.23 Silja Eskelinen 1-1, 10.39 Zuzanna Krzywak (Nikola Prileska) 1-2.
2. erä: 21.39 Heidi Lirkki (Karoliina Kujala) 2-2, 31.05 Eliska Plankova (Buczek) 2-3 av, 34.42 Heidi Lirkki (Silja Eskelinen) 3-3 yv.
3. erä: 41.29 Jana Troskova 3-4, 46.04 Barbora Huskova (Kamila Paloncyova) 3-5 yv, 46.58 Sara Seevaldova (Veronika Enenkelova) 3-6, 56.55 Michaela Kubeckova (Buczek) 3-7.

Torjunnat:
Tiltu Siltanen SB-Pro 12+5+13=30,
Nikola Prileska Vitkovice 7+11+7=25.

Jäähyt: SB-Pro 2 min, Vitkovice 3×2 min.

Erotuomarit: Jörgen Andersson ja Daniel Dufvenberg, Ruotsi.

Yleisöä: 1 392.

SB-Pron parhaana palkittiin Silja Eskelinen.

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli