Sarjauudistuksia poikien vanhempiin ikäluokkiin

Kaudelle 2023–24 tulee pieniä uudistuksia poikien vanhempiin ikäluokkiin hallituksen päätösten myötä. Uudistusten tavoitteena on mahdollistaa pelaajien ja joukkueiden entistä parempi osallistuminen sarjatoimintaan.

Kaudella 2023–24 poikien vanhimman ikäluokan P22 pelaajat ovat vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneitä. P22-ikäluokan valtakunnallisiin sarjoihin (SM-sarja ja 1. divisioona) on mahdollisuus osallistua kahden seuran muodostamalla yhteisjoukkueella.

Tämä käytäntö on ollut mahdollista nuoremmissa juniori-ikäluokissa useamman kauden ajan ja nyt siis vastaava käytäntö tulee myös P22 valtakunnallisiin sarjoihin.

Alueilla eroja poikien ikäluokissa kaudella 2023-24

Toisena uudistuksena ovat vanhempien poikajunioreiden alueellisten sarjojen ikäluokat. Alueiden (Länsi, Itä, Etelä, Pohjoinen) sarjatoiminnan kehityspalavereissa ja kehityspäivillä seuraedustajien kanssa käytyjen keskusteluiden ja ideointien perusteella, sekä muun saadun palautteen perusteella osa alueista siirtyy alueellisesti ja valtakunnallisesti käyttämään samoja ikäluokkia: P15, P16, P17, P19 ja P22.

Myös juuri tehdyn sarjakyselyn vastauksissa merkittävä osa (84 %) vastaajista kannatti alueellisten ja valtakunnallisten sarjojen pelaamista samoilla ikäluokilla.

Kaudella 2023-24 poikien vanhempien ikäluokkien alueellisten sarjojen ikäluokat vaihtelevat alueiden joukkuemääristä johtuen. Mitä ikäluokkia kullakin alueella järjestetään, tiedotetaan seuroja ja joukkueita aluekohtaisesti huhtikuun alussa. Pelattavat sarjat ja sarjajärjestelmät päätetään lopullisesti ilmoittautumisen jälkeen, ilmoittautuneiden joukkueiden määrien mukaisesti.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli