Sami Johansson ja muut Classicin tähdet kiinni neljän kullan kaudessa - "Sitä kohti tähdätään"

Sami Johansson ja Classicin muut maajoukkuetähdet ovat harjanneet tällä kaudella jo kaksi mestaruutta. Huomenna TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa Happeeta vastaan haussa on kolmas.

Sami Johansson on yksi niistä tusinasta classiclaisesta, joilla on mahdollisuus neljän kultamitalin kauteen. Taskussa on jo MM-kulta ja seurajoukkueiden Champions Cupin voitto, ja vielä ennen liigakevään ratkaisuja ovat pöydällä huomenna TEHO Sport Suomen Cupin mitalit.

– Neljä kultaa olisi kyllä hieno, ja sitä kohti kovasti tähdätään, Sami Johansson myhäilee.
– Ollaan saatu hyvin voittoja alle, ja koko joukkueella on odottavainen henki ennen seuraavaa mahdollisuutta päästä nostamaan kannua. Happeehan on itsellenikin ihan suosikkivastustajia, siellä on aina pelannut paljon tuttuja ja ollaan saatu heitä vastaan aikaiseksi vauhdikkaita ja runsasmaalisia pelejä. Ja tietysti itsellä myös vähän hampaankolossa kun ollaan kerran heille hävitty cupin finaali. Siinäkin mielessä on kiva päästä hakemaan revanssia.

johansson_350_left.jpgKuluva liigakausi aloitettiin syyskuussa Classicin 7–4-kotivoitolla Happeesta, ja joulun välipäivinä Jyväskylän maalijuhlissa ”Family” toi pisteet Tampereelle tuloksella 10-9.
– Happee on tosi vaarallinen vastaiskuissa ja yleensäkin hyökkäyspään tekemisessä, ja ylivoima heillä on todella kova, Sami Johansson vahvistaa numeroiden kertoman. Vaikka Classicin finaalipaikka aukesikin harvinaisin jalkapallolukemin tulleella 2–0-voitolla TPS:stä, kannattaa Tulosvetoon huomisessa finaalissa tuskin raapia kovin pieniä maalimääriä.

Classicin pelaajista ovat Sami Johansson, Juha Kivilehto, Janne Lamminen, Mikko Leikkanen, Jussi Piha, Joonas Pylsy, Eemeli Salin, Nico Salo, Krister Savonen ja Lassi Toriseva ainakin vielä huomiseen saakka kiinni neljän kullan kaudessa. Heidän takanaan on kuitenkin murtautumassa otsikoihin kelpo kaarti nuoria lahjakkuuksia. Ketä heistä esimerkiksi kannattaa huomisessa cupfinaalissa seurata erityisen tarkasti?
Sikkisen Eetu on aika kova tekijä. Osaa raastaa ja on myös pirun taitava pallollisesti eli osaa tuottaa myös hyökkäyspäässä, Sami Johansson vinkkaa.
Ja tämän kauden liigassa jo 19 tehopistettä taituroinut Eetu Sikkinenhän pelaa Classicissa numerolla 12.

Classicin alkuviikkoa dominoi tiistain sirkusottelu, jossa komeasti 2190 katsojaa näki kotijoukkueen lyövän EräViikingit vakuuttavasti 4-1. Sen jälkeen alkoi keskittyminen cupfinaaliin, joka ei kuitenkaan ole vaatinut erityisiä rituaaleja. Niin vahvasti Classic luottaa tuloksekkaaksi optimoituun arkitekemiseensä.
– Joka päivä eli keskiviikkona, torstaina ja perjantaina on reenit eikä mitään poppakonsteja ole tehty cupfinaalin varalle vaan menty ihan normaalin viikkorytmin mukaan. Vielä ei ole perehdytty Happeen tekemiseen sen enempää mutta varmaan käydään sitä läpi sen verran kun yleensäkin vastustajaa ennen peliä.

johansson_350_right.jpgClassic on kaatanut tämän kauden TEHO Sport Suomen Cupissa ensin vieraissa Hatsinan 16-1 sekä Vaasan tuhatpäisen yleisön edessä SB Paapat 11-1 ja välierässä kotikentällä TPS:n 2-0. ”Family” on jakanut rasitusta sen verran tasaisesti, että Sami Johansson on pelannut näistä vain TPS-ottelun, jossa hän laukoi Classicin toisen maalin.
– Mielestäni ihan hyvä juttu, että cupia on pelattu tuplapanospeleinä, siinä se on mennyt samalla kuin itsestään. Kun finaali lähestyy, se herättää sitten odotuksia. Kun ekaa kertaa voitettiin cup, se oli hienoa, ja niin oli viime kauden voittokin, vaikka nämä varmaan aika ennalta-arvattavia kohokohtia ovatkin. Päällimmäisinä mielessä kuitenkin.

Mahdollinen neljän kullan kausi vaatii myös neljän kullan mukaisen työmäärän, ja maailmanmestari Sami Johansson muistaa takin olleen tyhjimmillään voitokkaan MM-turnauksen jälkeen.
– Kisojen jälkeen oli vähän vaikeuksia pelien latautumisen kanssa, mutta Champions Cup tuli sopivan nopeasti ja sai ajatuksia suunnattua siihen. Kieltämättä kausi on ollut henkisesti haastava, ja latautumisen kanssa on saanut tehdä hommia. Nyt on Champions Cupistakin jo aikaa ja kauden vaikeimmat osat takapäin. ja kroppakin on pysynyt hyvin kunnossa eli tilanne on onnekas.

Classic on nyt voittanut kaiken, mitä seurajoukkue voi voittaa, ja Sami Johanssonkin kaiken, mitä suomalaisessa seurajoukkueessa ja maajoukkueessa pelaava pelaaja voi saavuttaa. Vastustajien harmiksi se ei kuitenkaan tarkoita, että luvassa olisi tämän jälkeen yhtään helpompia Classicin kohtaamisia.
– Ei voittamiseen kyllä kyllästy. Enemmän jopa harmittaa häviäminen, kun tietää, miten hyvältä voitto olisi tuntunut. Nälkä ei ole hävinnyt mihinkään, vaikka voittoja on tullutkin. Kyllä niitä haluaa vain lisää, miesten ja nuorten maailmanmestari, seurajoukkueiden Champions Cupin mestari, Salibandyliigan mestari ja Suomen Cupin mestari Johansson maistelee.

johansson_700.jpg

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Esa Takalo

Jaa artikkeli