Sami Johansson iski jatkoajalla - Classic toisen kerran peräkkäin salibandyn cupmestari

Huikeasti taistellut Happee johti TEHO Sport Suomen Cupin finaalia vielä viimeisellä kympillä ja taipui vasta jatkoajalla.

Salibandyliigan jättiläinen Classic on toisen kerran peräkkäin TEHO Sport Suomen Cupin mestari. Tiukimmalla mahdollisella tavalla, sillä huiman vastuksen tarjonnut Happee taipui vasta jatkoajalla Sami Johanssonin maalilla.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta ajassa 69.41 Classicin iskettyä vastahyökkäyksestä. Happeen piston syvälle laitaan haistanut ja katkaissut Atte Eronen pelasi poikkisyötöllään paikan Oskari Heikkilälle, jonka suora laukaus painui etukulmasta ohi. Sami Johansson luki päädystä pomppaavan pallon oikein ja kiskaisi sen ohi heittäytymisessään juuri ja juuri myöhästyneen maalivahti Markus Laakson.

Cupfinaali ei olisi voinut olla enää tasaisempi. Happeen hahmoksi nousi Vili Liponen, joka toisessa erässä ohjasi maalin edestä keskisuomalaisten tasoituksen ja napautti kolmannessa joukkueensa rystyläpärillä yllätysjohtoon. Classicin maailmanmestarit kuitenkin tulivat vielä: Yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa Nico Salo löysi poikkisyötöllään Eemeli Salinin, joka iski pelin tasoihin ja jatkoajalle. Maailmanmestarien käsialaa oli myös Classicin avausmaali ensi erän loppusekunneilla, kun Juha Kivilehto pelasi pallon oikeaan laitaan Joonas Pylsylle ja tämän matala kuti viuhui takatolpan juureen.

– Tosi tiukka peli, paikkoja oli molempiin suuntiin ja olisi kyllä voinut kääntyä kummalle vain, Classicin Eemeli Salin myönsi.
– Molemmat puolustivat tosi tiukasti ja nyt sitten sattui tuommoinen maali meille. Mielellään se kyllä otetaan vastaan. Voiton ratkaisi tänään puolustuspelaaminen, saatiin pidettyä maalipaikat aika pienissä mutta niin sai kyllä kaverikin.

Cupfinaali oli Classicille jo yhdeksäs ja voitto niissä neljäs. Happee oli tätä ennen pelannut loppuottelussa kahdesti voittaen ne molemmat.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Tampere

Miesten Suomen Cupin loppuottelu

Happee–Classic 2-3 ja. (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

1. erä: 19.47 Joonas Pylsy (Juha Kivilehto) 0-1.
2. erä: 23.57 Vili Liponen (Joel Lahti) 1-1.
3. erä: 41.32 Liponen (Jami Manninen) 2-1, 50.43 Eemeli Salin (Nico Salo) 2-2 sr.
Jatkoaika: 69.41 Sami Johansson (Oskari Heikkilä) 3-2.

Torjunnat:
Markus Laakso Happee 2+6+7+4=19
Lassi Toriseva Classic 2+6+9+1=18.

Jäähyt: Happee 2 min, Classic 2 min.

Erotuomarit: Johan Rönnqvist ja Rami Pitkänen.

Yleisöä: 721.

Maalikooste loppuottelusta:

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli