Sami Johansson hirmuvireessä – iski tänään kymmenen tehopistettä

Sami Johansson laukoi kahdeksan maalia ja syötti kaksi, kun Classic kaatoi tänään vieraissa Steelersin 15-1.

Mestari Classicin Sami Johansson sivusi tänään Salibandyliigan yhden ottelun piste-ennätystä, kun hän kirjautti kympin täyteen Classicin kaataessa vieraissa Steelersin 15-1. Johansson laukoi kahdeksan maalia ja syötti kaksi.

Aiemmin ovat kymmeneen pisteeseen yhdessä Salibandyliigan ottelussa yltäneet 2004 Lasse Riitesuo ja 2005 Henri Johansson, joiden kummankin kirjaus oli 9+1.

Edit 3.11.: Uutishistoriassa myös OLS:n Petri Turusen 6+4 Rangersia vastaan syyskuussa 2002.

Viime kaudella maailmanmestaruuden, seurajoukkueiden Champions Cupin, Salibandyliigan mestaruuden ja Suomen Cupin mestaruuden voittanut Sami Johansson on aloittanut kauden hurjaan tahtiin: yhdeksässä ottelussa on syntynyt 29 maalia ja yhdeksän maalisyöttöä, joilla hän johtaa sarjan pistepörssiä selvästi.

– Vaikka tuli paljon itselleni pörssejä niin suurin kiitos menee koko viisikolle, ennätysmies Johansson itse muistutti hänelle niin tyypilliseen vaatimattomaan tapaan.
– Paikat minulle syntyvät kuitenkin usein muiden pallonriistoista. Toki tänään osui paikoista todella kivasti.

Classicin muita tehomiehiä tämän illan murskajaisissa olivat Eemeli Salin (3+4) ja Ville Lastikka (3+2). Illan juoni tuli selväksi jo avauserässä, jonka Classic vei 6-0.

Sunnuntain toisessa liigaottelussa SPV löi kotonaan LASBin niukasti 4-3 kestettyään lopussa alivoimalla vieraiden kuuden pelaajan myllytyksen.

Viikonlopun pelit olivat tuplapanosotteluita eli Classic ja SPV nappasivat illan voitoillaan myös paikan Suomen Cupin kuudennella kierroksella.

Arkistokuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli