Salibandyliitolle 61 000 euron erityisavustus osaamisen kehittämiseen lasten ja nuorten urheilussa

Salibandyliitto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 61 000 euroa avustusta osaamisen kehittämiseen koronapandemian aiheuttamien haittojen korjaamiseksi lasten ja nuorten urheilussa.

Ministeriön linjauksen mukaan erityisavustus on tarkoitettu valtakunnallisten lajiliittojen ohjaaja-valmentajakoulutuksen uudistamiseen ja tehostamiseen koronapandemian haitallisten seurausten korjaamiseksi lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnassa.

– On äärimmäisen hienoa saada lisäresurssia lasten harrastamisen tukemiseen, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kiittää.
–  Saamamme tuki käytetään 12-vuotiaiden ja nuorempien lasten valmentajien valmennusosaamisen kehittämiseen. Haluamme salibandyvalmentajiemme vahvistavan omalla toiminnallaan lasten sisäistä motivaatiota sekä kykenevän edistämään lasten oppimista salibandysta ja laajemminkin urheilusta ja liikunnasta, Rantala linjaa.
– Tämän toteutumiseksi koulutamme lisää alueellisia valmentaja-kouluttajia, jotka jalkautuvat seuravalmentajien arkeen niin pelitapahtumissa kun harjoituksissakin.

Kaikkiaan opetus- ja kultuuriministeriö osoitti tähän erityisavustukseen 1 818 900 euroa, ja sitä myönnettiin yhteensä 37 eri lajiliitolle. Suurimman eli 100 000 euron avustuksen saivat Suomen Hiihtoliitto, Suomen Jääkiekkoliitto, Suomen Lentopalloliitto ja Suomen Urheiluliitto.

Kaikki myönnetyt avustukset (pdf)

Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli